Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung S20 Ultra brak połączenia przychodzącego

(Temat utworzony: 29-03-2020 06:24 PM)
10718 Wyświetlenia
MichasUSD
Pioneer
Opcje

Dzień Dobry,

Mam problem nie wiem dokładnie czy z telefonem (jakimiś ustawieniami) czy wina leży po stronie operatora.

Mianowice od początku użytkowania telefonu Samsung Galaxy S20 Ultra zauważyłem, że nie zawsze telefon dzwoni potrafi leżeć wspoczynku z pełnym zasięgiem i polączenie przychodzące nie przychodzi dopiero po jakimś czasie dostaje sms'a o tym, że wybrany numer próbował się połączyć ze mną sprawa wygląda podobnie z sms'ami dostaje tak samo z opóźnieniem.

Cała sytuacja dzieję się bardzo często najczęściej natomiast tak się dzieję wtedy kiedy używam telefonu np. jakieś aplikacji to wtedy można zapomnieć o dodzwonieniu się  na mój telefon. 

Co należy zrobić jakieś rady?

Pozdrawiam. 

272 Odpowiedzi
MichasUSD
Pioneer
Opcje
U mnie obecnie wszystko okej ciągle mam wyłączone WiFi i problemu nie mam tylko nie mogę włączać wifi nawet na chwile bo znowu to samo będzie.
0 Like
Jarikw
Pioneer
Opcje
Też nie włączam i wszystko działa, każdy się normalnie może dodzwonić.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Jarikw  Rozumiem ale to nie jest rozwiązanie problemu.

0 Like
Jarikw
Pioneer
Opcje
Tak, zgadza się. Tylko po czyjej stronie jest wina? Podejrzewam,że problem tkwi po stronie producenta telefonu.
0 Like
MichasUSD
Pioneer
Opcje
Tego nie wiemy czy po stronie producenta mam tylko nadzieję, że problem uda się jakoś naprawić...
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Jarikw Jeżeli problem byłby z oprogramowaniem to wtedy wszystkie S20 przegrzewałyby się.

Może trafił Ci się wadliwy egzemplarz :thinking-face:

0 Like
MichasUSD
Pioneer
Opcje
@PrzemekM ale ja mam ten sam problem i inni użytkownicy też...
0 Like
Jarikw
Pioneer
Opcje
Może tak być. Jeśli następna aktualizacja nic nie zmieni to oddam na serwis.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@MichasUSD  Rozumiem. Opieram się na wypowiedziach znajomych osób które maja S20 i nie mają takiego problemu.

Dlatego to dziwne :thinking-face:

0 Like
Jarikw
Pioneer
Opcje
Wczoraj wieczorem włączyłem na próbę wifi i zadzwoniłem do siebie z innego telefonu. Oczywiście w słuchawce cisza i głos operatora, że abonent chwilowo niedostępny. Po chwili sms z informacją o próbie dodzwonienie do mnie. Po wyłączeniu wifi i uruchomieniu ponownym telefonu wszystko wraca do normy. Wniosek oczywisty. Jest jakiś konflikt, który uniemożliwia dodzwonienie przy włączonym wifi. Teraz pytanie dlaczego tak się dzieje?
0 Like