Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung S20+ Ekran odświeża się, przerywając procesy

(Temat utworzony: 26-10-2021 09:39 AM)
1535 Wyświetlenia
Fendi
Journeyman
Opcje

Cześć,
Mam problem ze swoim Samsungiem S20+. Od paru dni sam z siebie tak jakby "odświeża" ekran przerywając akurat to co w danym momencie na nim robię. Przerywa nagrywanie wiadomości, całkowicie czyści wiadomość którą aktualnie pisałem bądź pauzuje wideo, które w danym czasie oglądam. Próbowałem znaleźć tu podobny temat ale nic nie znalazłem. 
Zaznaczę, że wyczyściłem cache przez Recovery, zaktualizowałem wszystkie aplikacje. Jedyne czego jeszcze nie robiłem to factory reset, ale macie może inne sugestie co z tym zrobić poza resetem? 

GF75
Journeyman
Opcje
Mam ten sam problem.
Co jakiś czas ekran się "odświeża" i np aplikacje które działały w pełnym oknie (mapy) minimalizują się.
Robiłem hard reset z przywróceniem danych - pomagało na jakiś czas.
Po pewnym czasie problem znów się pojawiał.
Teraz kilka tygodni był spokój i dziś znów wrócił.
Wymuszenie zatrzymania działania aplikacji Wiadomości nie działa.
Straszliwie wkurzająca rzecz.
0 Like
Fendi
Journeyman
Opcje
Mam pewne podejrzenia co do przyczyny problemu.
Czy korzystasz z chmurek messengera?

Pewnego razu w trakcie nagrywania wiadomosci glosowej korzystajac wlasnie z chmurki, wyskoczył mi error. I ( tak mi sie zdaje) od tamtego czasu wystepowaly problemy
0 Like
Uksz
Journeyman
Opcje

Witam Wszystkich,

Mam note 10+ samsunga, odnośnie odświeżającego się ekranu mam ten sam problem co użytkownicy powyżej, jednak chciałbym uniknąć hard resetu telefonu, czy ktoś już znalazł jakieś rozwiązanie? Pewne jest to że błąd powoduje aktualizacja jednej z aplikacji którą mamy w telefonie i też stawiałem na Messengera jednak to nie on, fakt faktem problem jakby się zmniejszył po wyczyszczeniu danych i usunięciu tej aplikacji jednak dalej pozostaje nierozwiązany. Czy ktoś z modów lub bardziej doświadczonych osób mógłby się temu problemowi przyjrzeć? Pisząc głupiego smsa gdy ekran się odświeży tracę wszystko co do danej pory napisałem.. nie mówiąc o pisaniu obszernych e-maili..  😕

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Uksz  Witam,

Co to znaczy dokładnie "Odświeża ekran"? Jak to dokładnie wyglada?

Proszę sprawdzić jak telefon funkcjonuje w trybiebezpiecznym.

0 Like
Uksz
Journeyman
Opcje
Odświeża ekran -> efekt identycznie taki jak na komputerze z systemem Windows byś kliknął PPM (Prawy Przycisk Myszki) i odśwież, tyle że podczas pisania czegokolwiek czy to SMS czy wiadomość na messengerze czy whatsappie powoduje wyczyszczenie wiadomości. Odnośnie trybu bezpiecznego nie próbowałem, dam znać czy w trybie bezpiecznym jest tak samo
0 Like
Uksz
Journeyman
Opcje
Na trybie bezpiecznym, jest to samo, przy oglądaniu filmu na yt (pełnym ekranie) filmik się minimalizuje do miniatury 😕
0 Like
Fendi
Journeyman
Opcje
Wiem, ze nie jest to zadna pomoc ALE... Co do wiadomosci na messengerze czy whatsappie, u mnie wystarczylo cofnac sie do wszystkich rozmow ( po prostu strzalka wstecz) i z powrotem w rozmowe w ktorej wyczyscilo Ci wiadomosc i byla w stanie nienaruszonym.

0 Like
Uksz
Journeyman
Opcje
Nie nie, tak być nie może że po jakimś update telefon człowieka doprowadza do szału, dzięki ale tutaj chodzi o znalezienie apki lub czegoś co powoduje ten błąd
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Uksz, jeśli chodzi o migotanie i znikający tekst, to spróbuj przerobić rozwiązania z tego wątku, na 4 stronie masz wskazówkę, która bardzo często pomaga, ale również sprawdź inne: https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-i-us%C5%82ugi/dziwne-zachowanie-telefonu-aplikacja-wia...

A jeśli chodzi o minimalizację YT, to przypomina mi się ten wątek, więc sprawdź rozwiązania podane w nim: https://eu.community.samsung.com/t5/seria-galaxy-s10/obracanie-ekranu-galacy-s10/td-p/4180895 

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Uksz
Journeyman
Opcje
Wydaje się że ten sposób:
"Ustawienia, Aplikacje, Trzy kropki, Dostęp specjalny, Wyświetlanie na wierzchu i odznaczenie (wylaczenie) wszystkich." Zadziałał, ponieważ do tej pory nie odświeżył się ekran ani razu, hmm dokładnie sprawdzę jak będę w domu i dam znać czy faktycznie problem został rozwiązany na stałe, dziękuję @OleksiiA