Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung S10e data uruchomienia

(Temat utworzony: 05-01-2020 12:11 AM)
8496 Wyświetlenia
Davitch
First Poster
Opcje

Witam serdecznie,

na imię mam Adam i jestem nowym użytkownikiem tego forum. 

Próbowałem znaleźć we wcześniejszych wątkach odpowiedź na moje pytanie, ale niestety nie znalazłem ...

Zakupiłem Samsunga S10e, z drugiej ręki, tzw. nie trafiony prezent gwiazdkowy :winking-face: był tylko uruchomiony przez właściciela pierwotnego i ze względu na za mały ekran (i minęło 14 dni na zwrot konusmencki) postanowił telefon odsprzedać.

Telefon działa, nie mam z nim problemu, ale czy jestem w stanie w jakiś sposób sprawdzić kiedy telefon był tak naprawdę pierwszy raz uruchomiony? Wcześniej używałem Apple (dzień aktywacji ogólnie dostępny po IMEI), ale niestety Apple z cenami oszalał więc się skusiłem na Samsunga. Chodzi o to, że nie mogę się doprosić od sprzedającego faktury zakupu (może jest na wakacjach, bo telefon wyłączony i brak odpowiedzi na maile :smiling-face:

Czy, ktoś z Was moi drodzy może mnie pokierować jak/czy da się sprawdzić datę pierwszej "aktywacji" - tak to nazwę, Samsunga S10e?

Dziękuję za poświęcony czas.

Pozdrawiam,

Adam

0 Like
5 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Witaj, @Davitch  po  IMEI dowiesz się tylko daty produkcji.

0 Like
Davitch
First Poster
Opcje
Tak, to wiem, ale dziękuję za odpowiedź. Chodzi mi typowo o to czy jest jakiś program, kod, który pokaże mi kiedy telefon pierwszy raz był uruchomiony/odpalony.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Davitch, Pozostaje Ci jeszcze kontakt ze wsparciem Samsunga w tej sprawie. Może będą mieli dostęp do takich informacji.

https://www.samsung.com/pl/info/contactus/

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Davitch, dużo większym problemem jest to, że bez dowodu zakupu możesz skorzystać wyłącznie z naprawy warunkowej o ile telefon pochodzi z polskiej dystrybucji. Zerknij do wypowiedzi @vdsl2, w której znajduje się odnośnik do informacji związanych z naprawą telefonu. Jeżeli telefon pochodzi z dystrybucji europejskiej to niestety nie będziesz mógł skorzystać z jakiejkolwiek formy gwarancji producenta.