Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[Samsung S10+ G975F] wersja niemiecka, mega drenaż baterii , LTE 4G

(Temat utworzony: 21-10-2019 11:29 AM)
521 Wyświetlenia
bejrutmc
First Poster
Opcje

Witam
Próbuje pomóc znajomemu. Samsung S10+ model G975F zakupiony w niemieckim komisie. Użytkowany w Polsce z kartą sim play.
Problem jest taki, że telefon pozostawiony na noc rozładowuje się całkowicie. Przy 80% naładowania bateria pokazuje ze planowane rozładowanie za 4 godziny.
Próbowałem przełączyć na 3G oraz 2G, wyłączyłem przesył danych np na t-mobile czy orange, ale nadal wyświetla mi 4G obok znaczka wifi oraz 4G LTE przy znaczniku zasięgu .
Co może być przyczyną takiego drenażu baterii? Podejrzewam, że może to 4G LTE ale nie potrafie tego wyłączyć.  W informacji o telefonie nieda się sprawdzić czy jest nowa aktualizacja. Android 9.0

0 Like
2 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@bejrutmc, na początek najlepiej wykonać hard reset. Nie zalecam przywracania kopii zapasowej po tym zabiegu ponieważ wraz z nią mogą zostać przywrócone błędy. Daj znać czy po resetowaniu drenaż baterii ustąpił i czy można sprawdzić dostępność aktualizacji oprogramowania.

Szewcu72
MegaStar
Opcje

@bejrutmc czy możesz nam pokazać pełną zawartość zakładki  "Informacje o oprogramowaniu"?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like