Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung Galaxy S9+ Ładowanie problem

(Temat utworzony: 22-01-2020 07:06 PM)
5059 Wyświetlenia
gosuge
Student
Opcje

Witam.

Ostatnio pojawił mi się problem z ładowaniem telefonu (Galaxy S9+).

Dokładnie chodzi o to, że za każdym razem jak podłączam ładowarke żeby ładować, nie chcę mi automatycznie ładować tylko muszę ręcznie kliknąć w pasek powiadomień następnie mam tam powiadomienie "System Android - Ładowanie podłączonego urządzenia przez USB, Dotknij aby wyświetlić", klikam a następnie wybieram "USB kontrolowane przez - Ten telefon" i dopiero wtedy telefon zaczyna mi się ładować. Te poawiadomienie  android wisi mi cały czas nawet jak nie ładuje, ładowarki sprawdzane na każdej jest tak samo, telefon przywracany do ustawień fabrycznych klikla razy i nic nie pomogło. Już nie mam pomysłu co to może być.

Screenshot_20200122-184401_Settings.jpgScreenshot_20200122-135115_Settings.jpgScreenshot_20200122-134759_One UI Home.jpg

Z góry dziękuję za pomoc,

Pozdrawiam.

0 Like
24 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@gosuge  Witam. kabel USB jest podłączony do adaptera sieciowego czy do jakiegoś urządzenia np. laptopa?

gosuge
Student
Opcje

@PrzemekM  napisał(a):

@gosuge  Witam. kabel USB jest podłączony do adaptera sieciowego czy do jakiegoś urządzenia np. laptopa?

Właśnie o to chodzi że nie jest, oryginalna ladowarka podłączona do gniazda elektrycznego.

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@gosuge  Wcześniej wszystko działało normalnie? Od kiedy problem występuje?

gosuge
Student
Opcje
Wcześniej wszystko działało bez problemu, problem od max 2 dni.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@gosuge  próbowałeś podłączyć inny kabel USB?

gosuge
Student
Opcje
Tak próbowalem, na innych kablach to samo mam, muszę przełączać za każdym tą opcje "Ten telefon" żeby ładowalo, najdziwniejsze jest to że to powiadomienie mam caly czad nawet jak nie ładuje
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@gosuge  Jaką masz wersje systemu?

gosuge
Student
Opcje
9 aktualizacja najnowsze.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@gosuge  Wejdź w: "Ustawienia" > wpisz u góry "USB "> Zjedź na sam dół i wybierz "USB Settings" > Domyślna Pamięć > Wyczyść Pamięć cache oraz dane.