Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Samsung Galaxy S10e brak opcji w ustawieniach "Szybkie ładowanie bezprzewodowe"

(Temat utworzony: 10-05-2019 10:19 PM)
12249 Wyświetlenia
MisiaczekM
Pioneer
Opcje

Samsung Galaxy S10e brak opcji w ustawieniach "Szybkie ładowanie bezprzewodowe"

Screenshot_20190510-220128_Device care.jpg

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
MisiaczekM
Pioneer
Opcje

Bardziej chodzi co się podłącza do ładowarki bezprzewodowej. Podłączyłem wtyczkę - ładowarkę od telefonu P1. Ta od S10e jest za słaba:

20190511_114631.jpg

i dopiero pokazała mi się ta opcja:

Screenshot_20190511-114408_Device care.jpg

wygląda na to, że ładowarka sieciowa musi mieć minimum tyle amper przy Voltarzu co ładowarka bezprzeowdowa.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

13 Odpowiedzi
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje
Opcja ta pojawia się dopiero po pierwszym ładowaniu telefonu na ładowarce bezprzewodowej. Czy ładowałeś już bezprzewodowo swój telefon ?

MisiaczekM
Pioneer
Opcje
Tak, ładowałem
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@MisiaczekM, jaką posiadasz bezprzewodową ładowarkę? Znalazłem informacje w sieci, że niektóre bezprzewodowe ładowarki pomimo zapewnień producenta o szybkim ładowaniu nie posiadają takiej możliwości. Jeżeli masz możliwość to sprawdź czy szybkie ładowanie pojawi się po położeniu na innej bezprzewodowej ładowarce.

MisiaczekM
Pioneer
Opcje

Hama, 5V-2A. Jesteś pewny, że się dopiero pojawi przy pierwszym ładowaniu bezprzewodowym. Trochę dziwne. Moim zdaniem opcja jest lub jej nie ma. Nie mam innej ładowarki bezprzewodowej.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@MisiaczekM, sprawdziłem w moim telefonie S10+ i również nie mam opcji szybkiego bezprzewodowego ładowania w ustawieniach. Niestety nie posiadam odpowiedniej ładowarki żeby sprawdzić czy opcja pojawi się po pierwszym ładowaniu. Podejrzewam, że tak właśnie będzie ponieważ take informacje można znaleźć w Internecie.

MisiaczekM
Pioneer
Opcje
A mam pytanie. Czy przypadkiem nie kupiłeś tego telefonu w Bestcena? Dobrałem się do pudełka. Trzy nalepki jako plomba i trzy różne kody gh68-46370p; gh68-49880A; gh68-43344P nio i oczywiście sm-g970f/ds oś ta bestcena oszukuje. kraje europejskie np. jugosławia?!
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@MisiaczekM, sklep, o którym piszesz oferuje telefony pochodzące z dystrybucji europejskiej czli Twój telefon na 99% nie był przeznaczony na nasz rynek. Tak czy inaczej nie powinno to mieć wpływu na dostępność funkcji szybkiego ładowania bezprzewodowego. Podejrzewam, że wina leży po stronie ładowarki. Mój telefon pochodzi z polskiego sklepu Samsung :winking-face:

Rozwiązanie
MisiaczekM
Pioneer
Opcje

Bardziej chodzi co się podłącza do ładowarki bezprzewodowej. Podłączyłem wtyczkę - ładowarkę od telefonu P1. Ta od S10e jest za słaba:

20190511_114631.jpg

i dopiero pokazała mi się ta opcja:

Screenshot_20190511-114408_Device care.jpg

wygląda na to, że ładowarka sieciowa musi mieć minimum tyle amper przy Voltarzu co ładowarka bezprzeowdowa.

FiliPx
Explorer
Opcje

Tak z ciekawości, jaką polecacie ładowarkę bezprzewodową do S10e ? 

0 Like