05-01-2021 08:48 PM
Witam. Od dłuższego czasu w moim telefonie Galaxy S20 nie działa poprawnie szybkie ładowanie bezprzewodowe. Opcja w ustawieniach jest włączona. Po położeniu telefonu na ładowarce indukcyjnej lub uchwycie indukcyjnym jest komunikat o szybkim ładowaniu bezprzewodowym i po kilku sekundach przechodzi w zwykle ładowanie bezprzewodowe. Testowane na kilku ładowarkach i kilku kablach. Wcześniej działało beż problemu. Czytałem na wsparciu zagranicznym że problem jest masowo zgłaszany przez użytkowników Galaxy s20, s20+, s20 fe. Ponoć po którejś aktualizacji softu tak się dzieje.
05-01-2021 09:05 PM
05-01-2021 10:35 PM
Samsung zapewnia pełną kompatybilność z bezprzewodowymi ładowarkami firmy Samsung. Jeżeli korzystasz z ładowarki innego producenta to upewnij się, że posiada certyfikat WPC (Wireless Power Consortium). Więcej informacji znajdziesz na poniższej stronie.
06-01-2021 03:24 AM
06-01-2021 08:59 AM
06-01-2021 12:13 PM
06-01-2021 02:07 PM
Spokojnie. Wykluczyliśmy zatem, że problem najprawdopodobniej nie leży po stronie bezprzewodowych ładowarek. Jeżeli przywrócenie ustawień fabrycznych również nie przyniosło oczekiwanego rezultatu to pozostaje zgłosić błąd w aplikacji Samsung Members. Jeżeli to błąd w oprogramowaniu to zapewne w niedługim czasie zostanie udostępniona odpowiednia aktualizacja oprogramowania.
07-01-2021 07:00 AM
Co ciekawe, wygląda na to, że na starej ładowarce (jeszcze od s7) szybkie ładowanie bezprzewodowe działa, sprawdziłem przez kilka minut, wiatrak był włączony, komunikat poprawny.
07-03-2021 11:51 AM
Jeśli do czwartku działało mi szybkie ładowanie i szybkie ładowanie bezprzewodowe na wszystkich używanych przeze mnie ładowarkach różnych firm a po aktualizacji tego badziewia s20 ładowanie już nie jest szybkie (na samochodowym pokazuje komunikat że urządzenie jest niekompatybilne z szybkim ładowaniem, na stacjonarnych po prostu działa wolno) to moim zdaniem wyłączna wina producenta telefonu i wadliwej aktualizacji.
Wczoraj w salonie stwierdzili że u nich ładuje szybko i nie wiedzą nic o takiej wadzie.
Pozostaje mi oddanie telefonu do serwisu i naprawa albo zwrot pieniędzy.
Huawei nie robił takich oszustw.
16-05-2021 10:14 PM