Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie działa szybkie ładowanie bezprzewodowe

(Temat utworzony: 05-01-2021 08:48 PM)
5789 Wyświetlenia
Peerki
First Poster
Opcje

Witam. Od dłuższego czasu w moim telefonie Galaxy S20 nie działa poprawnie szybkie ładowanie bezprzewodowe. Opcja w ustawieniach jest włączona. Po położeniu telefonu na ładowarce indukcyjnej lub uchwycie indukcyjnym jest komunikat o szybkim ładowaniu bezprzewodowym i po kilku sekundach przechodzi w zwykle ładowanie bezprzewodowe. Testowane na kilku ładowarkach i kilku kablach. Wcześniej działało beż problemu. Czytałem na wsparciu zagranicznym że problem jest masowo zgłaszany przez użytkowników Galaxy s20, s20+, s20 fe. Ponoć po którejś aktualizacji softu tak się dzieje. 

0 Like
33 Odpowiedzi
budyn
First Poster
Opcje
Samsung tak ma dam parę tyś A później się goń zero serwisu krótkie aktualizacje nie to co iPhone
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Samsung zapewnia pełną kompatybilność z bezprzewodowymi ładowarkami firmy Samsung. Jeżeli korzystasz z ładowarki innego producenta to upewnij się, że posiada certyfikat WPC (Wireless Power Consortium). Więcej informacji znajdziesz na poniższej stronie.

https://www.samsung.com/us/support/troubleshooting/TSG01001490/#phone-is-not-charging-with-wireless-...

tajemniczy
Pioneer
Opcje
mojej siostrze po aktualizacji do androida 11 na galaxy s20 przestało działać szybkie ładowanie przewodowe na oryginalnej ładowarce(inne też sprawdziliśmy) szybkie ładowanie bezprzewodowe działa w ustawieniach wszystkie szybkie ładowania są włączone więc NISMO przestań gadać głupoty o kompatybilności tylko trzeba spojrzeć prawdzie w oczy że samsung popsuł szybkie ładowanie w zwykłych S20 aktualizacją i powinien to jak najszybciej naprawić a nie zostawić użytkowników jednych z wolnym ładowaniem bezprzewodowym a innych z wolnym ładowaniem bez przewodowym i to w telefonie za kilka tysięcy złotych KPINA!
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@tajemniczy  Jaki to model ładowarki?

Był wykonany reset telefonu po aktualizacji?

0 Like
tajemniczy
Pioneer
Opcje
Tak był reset do ustawień fabrycznych ładowarka wraz z oryginalnym kablem z zestawu który był przy S20 druga ładowarka która była w galaxy a51 wraz z oryginalnym kablem oraz oryginalna ładowarka z oryginalnym kablem do galaxy s20 ultra na żadnej nie ładuje szybko wiec nie jest to napewno wina ładowarek ładuje szybko bezprzewodowo a po kablu jest zwykle ładowanie i stało się to po aktualizacji do androida 11 wiec prośbą do samsunga żeby to naprawił aktualizacja bo wstyd żeby telefon za kilka tysięcy nie miał szybkiego ładowania a raczej miał a po aktualizacji przestał mieć.....
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Spokojnie. Wykluczyliśmy zatem, że problem najprawdopodobniej nie leży po stronie bezprzewodowych ładowarek. Jeżeli przywrócenie ustawień fabrycznych również nie przyniosło oczekiwanego rezultatu to pozostaje zgłosić błąd w aplikacji Samsung Members. Jeżeli to błąd w oprogramowaniu to zapewne w niedługim czasie zostanie udostępniona odpowiednia aktualizacja oprogramowania.

0 Like
kubanaro
Pathfinder
Opcje

Co ciekawe, wygląda na to, że na starej ładowarce (jeszcze od s7) szybkie ładowanie bezprzewodowe działa, sprawdziłem przez kilka minut, wiatrak był włączony, komunikat poprawny. 

0 Like
1rab1
Pioneer
Opcje

Jeśli do czwartku działało mi szybkie ładowanie i szybkie ładowanie bezprzewodowe na wszystkich używanych przeze mnie ładowarkach różnych firm a po aktualizacji tego badziewia s20 ładowanie już nie jest szybkie (na samochodowym pokazuje komunikat że urządzenie jest niekompatybilne z szybkim ładowaniem, na stacjonarnych po prostu działa wolno) to moim zdaniem wyłączna wina producenta telefonu i wadliwej aktualizacji.

Wczoraj w salonie stwierdzili że u nich ładuje szybko i nie wiedzą nic o takiej wadzie.

Pozostaje mi oddanie telefonu do serwisu i naprawa albo zwrot pieniędzy.

Huawei nie robił takich oszustw.

EdekW
Pioneer
Opcje
Ja na swoim S21 również straciłem szybkie ładowanie bezprzewodowe. Są dwie możliwości: 1. Nieudolność programistów Samsunga albo 2. Działanie z premedytacją Samsunga, by kupować ich ładowarki.
Przywracanie telefonu do ustawień fabrycznych też nie powinno mieć miejsca. Sam jestem programistą i każdy upgrade wykonuję tak, że nie potrzebuję żadnych resetów. To świadczy wyłącznie o klasie programistów, by wszystko przewidzieli. No chyba, że to jest ta druga opcja. Teraz żałuję, że nie wybrałem innej marki.