15-03-2020 07:24 PM
Mam Samsung Galaxy S10 Plus od miesiąca.
Moim zdaniem działał prawidłowo aż do dnia dzisiejszego czyli miesiąc użytkowania.
Wszystkie funkcje i aplikacje połączone z aparatem użytkowalam bez najmniejszego problemu aż.....
Ostatnie połączenie na Messenger z użyciem wideo przebiegło prawidłowo. Po około godzinie weszłam w funkcje Aparat i przelaczylam na przedni aparat i wyskakuje OSTRZEŻENIE "Błąd kamery " .
Oraz przez żadna aplikacje nie mogę wejść w aparat przedni . Rozmowa na Messenger już nie widzi mnie drugi rozmówca.
Tylny aparat działał normalnie , tylko nie oczekiwany problem z przednim .
TELEFON nie upadł, nie miał kontaktu z cieczami , przez tą godzinę leżał na stole nie używany.
Proszę o pomoc
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
16-03-2020 09:06 AM
15-03-2020 07:34 PM
@Pysia1, wyzeruj ustawienia aparatu (uruchom aparat, kliknij w koło zębate i wybierz opcję Zeruj ustawienia), wykonaj wipe cache partition oraz sprawdź działanie aparatu w trybie bezpiecznym. W ostateczności wykonaj hard reset. Jeżeli żadna z tych czynności nie rozwiąże problemu to konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym.
15-03-2020 09:58 PM
@Pysia1 czy wcześniej również wykonywałaś połączenia przez Messengera?
15-03-2020 11:05 PM
Dziękuję za rady.
Sytuacja miała miejsce dzisiaj około 13 .
Zrobiłam wszystko począwszy od resetowanie ustawień fabrycznych po hard reset telefonu . Straciłam dużo danych bo okazało się że nie miałam całej kopii zapasowej zrobionej , ale mówi się trudno.
A tutaj godzina 21.20 wchodzę w aparat z nadzieją a może coś się naprawilo...... i stał się cud .
Aparat przedni działa bez problemu . Jestem ciekawa jak długo i czy błąd się powtórzy, mam nadzieję że nie 🙃🙂
15-03-2020 11:08 PM
@Pysia1, trzymam kciuki za dalsze bezawaryjne działanie aparatu. Jeżeli jednak problem powróci to może oznaczać, że wystąpiła usterka techniczna i konieczna będzie wizyta w serwisie.
16-03-2020 09:06 AM
@Pysia1 Będzie dobrze:) 👍
24-03-2020 12:42 PM
No i się nacieszyłam przednim aparatem cały tydzień 😞
W niedzielę bląd się powtórzył i niestety do dnia dzisiejszego nie nastało uzdrowienie 😞
Właśnie zresetowałam telefon do ustawień fabrycznych , przywracam aplikacje z kopii zapasowej .
Jeżeli nie zacznie funkcjonować to już chyba tylko serwis zostanie do odwiedzenia
24-03-2020 12:43 PM
@Pysia1, zgadza się. Jeżeli resetowanie nie przyniesie oczekiwanego rezultatu to konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym.