Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung Galaxy S10 Plus "Błąd kamery"

(Temat utworzony: 15-03-2020 07:24 PM)
8685 Wyświetlenia
Pysia1
Apprentice
Opcje

Mam Samsung Galaxy S10 Plus od miesiąca. 

Moim zdaniem działał prawidłowo aż do dnia dzisiejszego czyli miesiąc użytkowania. 

Wszystkie funkcje i aplikacje połączone z aparatem użytkowalam bez  najmniejszego problemu aż.....

Ostatnie połączenie na Messenger z użyciem wideo przebiegło prawidłowo.  Po około godzinie weszłam w funkcje Aparat i przelaczylam na przedni aparat i wyskakuje OSTRZEŻENIE "Błąd kamery " . 

Oraz przez żadna aplikacje nie mogę wejść w aparat przedni . Rozmowa na Messenger już nie widzi mnie drugi rozmówca. 

Tylny aparat działał normalnie , tylko nie oczekiwany problem z przednim .

TELEFON nie upadł,  nie miał kontaktu z cieczami , przez tą godzinę leżał na stole nie używany. 

Proszę o pomoc 

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje
0 Like
7 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Pysia1, wyzeruj ustawienia aparatu (uruchom aparat, kliknij w koło zębate i wybierz opcję Zeruj ustawienia), wykonaj wipe cache partition oraz sprawdź działanie aparatu w trybie bezpiecznym. W ostateczności wykonaj hard reset. Jeżeli żadna z tych czynności nie rozwiąże problemu to konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym.

Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Pysia1 czy wcześniej również wykonywałaś połączenia przez Messengera?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Pysia1
Apprentice
Opcje

Dziękuję za rady.

Sytuacja miała miejsce dzisiaj około 13 .

Zrobiłam wszystko począwszy od resetowanie ustawień fabrycznych po hard reset telefonu . Straciłam dużo danych bo okazało się że nie miałam całej kopii zapasowej zrobionej , ale mówi się trudno. 

A tutaj godzina 21.20 wchodzę  w aparat z nadzieją a może coś się naprawilo...... i stał się cud .

Aparat przedni działa bez problemu . Jestem ciekawa jak długo i czy błąd się powtórzy,  mam nadzieję że nie 🙃🙂

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Pysia1, trzymam kciuki za dalsze bezawaryjne działanie aparatu. Jeżeli jednak problem powróci to może oznaczać, że wystąpiła usterka techniczna i konieczna będzie wizyta w serwisie.

0 Like
Rozwiązanie
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Pysia1  Będzie dobrze:) 👍

0 Like
Pysia1
Apprentice
Opcje

No i się nacieszyłam przednim aparatem cały tydzień 😞 

W niedzielę bląd się powtórzył i niestety do dnia dzisiejszego nie nastało uzdrowienie 😞

Właśnie zresetowałam telefon do ustawień fabrycznych , przywracam aplikacje z kopii zapasowej .

Jeżeli nie zacznie funkcjonować to już chyba tylko serwis zostanie do odwiedzenia :smiling-face:

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Pysia1, zgadza się. Jeżeli resetowanie nie przyniesie oczekiwanego rezultatu to konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym.

0 Like