Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung galaxy s10 plus nie widzi pamięci USB

(Temat utworzony: 2 tygodni(e) temu)
250 Wyświetlenia
Paweł 2
Journeyman
Opcje

Witam.

Próbuje podłączyć pendrive bezpośrednio do telefonu. Mam odpowiednią przejściówkę ale telefon nie reaguje w żaden sposób na połączenie. Testowałem na kilku innych telefonach i z każdym łączu się bez problemu. Nawet na tel kolegi który ma identyczny model. Wychodzi na to że z moim jest coś nie tak. Z komputerem łączy się bez problemu. Mogę przeglądać pliki. Trochę poczytałem na ten temat i zrobiłem wipe cache partition w trybie recovery, debugowanie usb jest włączone, próbowałem jeszcze użyć kodu *#0808# ale wyskakuje za każdym razem komunikat że jest błąd MMI, zrobiłem reset ustawień systemowych i nic nie pomaga. Telefon wogóle nie reaguje na pendrive. Co mógłbym jeszcze zrobić?

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Paweł 2
Journeyman
Opcje

Zresetowałem telefon do ustawień fabrycznych. Niestety to też nie pomogło. Wychodzi na to że problem będzie po stronie gniazda ładowania chociaż dziwne że komputer widzi telefon i mogę przenosić pliki ale chyba mimo to coś musi być nie tak z tym gniazdem. Wydaje mi się że wtyczka siedzi trochę luźno w gnieździe. ale jak ładuje i łączy się z kompem to na razie nie będę jej ruszać.

Temat można uważać za zamknięty. Dziękuję wszystkim za pomoc. 

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
23 Odpowiedzi
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
Witam. Aby kody takie jak *#0808# działały musi być wyłączona automatyczna blokada. Aby ją wyłączyć przejdź do Ustawienia --> Bezpieczeństwo i prywatność --> Automatyczna blokada. Czy jak telefon zostanie podłączony do komputera to komputer go widzi?
Anessal
Voyager
Opcje
Jeszcze można w ustawieniach programistycznych zakładka domyślne ustawienia USB ustawić przesyłanie plików i ewentualnie z podłączonym pendrive wykonać restart telefonu
0 Like
Anessal
Voyager
Opcje
Czyli uruchomić ponownie
0 Like
Wilu
Helping Hand
Opcje
Mam też taki problem w s21 ultra i s22 ultra, nawet pod komputer nie idzie ich podpiąć,
0 Like
Paweł 2
Journeyman
Opcje

Nie mam takiej opcji jak automatyczna blokada. Jeśli chodzi ci o "automatyczną blokadę po wył ekranu" to nie ma możliwości jej wyłączenia.

Telefon łączy się bez problemu z komputerem 

0 Like
Paweł 2
Journeyman
Opcje

Chyba nie mam takiej opcji

Screenshot_20250130_101722_Settings Suggestions.jpg

0 Like
Anessal
Voyager
Opcje
To jest dużo niżej w innej sekcji telefon starszy więc też może być inaczej, ponadto czy uruchomiłeś tel z pendrive włożonym 1738229610974.jpg1738229610988.jpg
0 Like
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
Zobacz jeszcze czy w opcjach programisty w zakładce Domyślna konfiguracja USB jest ustawione przesyłanie plików. Aby uruchomić opcje programisty przejdź do Ustawienia --> Telefon - informacje --> Informacje o oprogramowaniu --> Przeklikaj 8 razy zakładke Numer wersji. Pod zakładką Telefon - Informacje wyświetlą się opcje programisty.
Paweł 2
Journeyman
Opcje

Znalzlem opcje ustawień USB i zaznaczyłem "przesyłanie plików" ale nic to nie pomogło. 

Włączyłem też telefon z włożony pendrive m ale nic to nie dało. Żadnej reakcji nie ma

Myślę czy nie zrobić powrotu do ustawień fabrycznych ale mam trochę tych aplikacji na tel, bankowe, karty płatnicze . Będzie sporo zachodu żeby spowrotem je aktywować 

0 Like