Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samoistna zmiana karty dual sim

(Temat utworzony: 04-01-2021 04:36 PM)
6767 Wyświetlenia
ZalArt
Explorer
Opcje
Witam 
Po aktualizacji do 11 aplikacja do sms zmienia samoczynnie kartę z której wysyłana jest wiadomość. Ciągle wysyłam sms z karty 2, aplikacja zmienia na 1. Potrafi tak zmienić nawet podczas pisania wiadomości. Trzeba się pilnować aby nie wysłać przypadkiem z nieodpowiedniej karty. 
Zauważyłem, że zmienia zawsze na kartę która jest domyślnie ustawiona do wysyłania sms. Jeśli ustawiona jest 2, to gdy wysyłam z 1 potrafi zmieniać na 2. Gdy domyślna jest 1, a wysyłam z 2 to potrafi zmienić na 1. Wszystko odbywa się losowa, ciężko znaleźć prawidłowość. 
Czy ktoś się spotkał z tym problemem. Cache już czyściłem, przypisanie domyślnie karty do kontaktu też nie pomaga. 

24 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Witam

Zobacz jakie masz dostępne opcje w:

Ustawienia - Połączenia - Menedżer kart SIM - Preferowana karta - SMS

0 Like
ZalArt
Explorer
Opcje
Nie ważne która jest ustawiona na preferowana. Przełącza automatycznie i losowo z 2 na 1.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@ZalArt  

Gdy tworzymy nową konwersację, wybór karty SIM wyświetla się nad polem do wprowadzania tekstu. Gdy kontynuujemy konwersację, karta SIM wyświetla się u góry i można ją zmienić klikając 3 kropki w prawym górnym rogu - zmiana sim na dole.

0 Like
ZalArt
Explorer
Opcje
Tak, wiem. Zmieniam. Niemniej podczas pisania automatycznie zmienia znów na 1. Zauważyłem, że często się tak dzieje gdy przychodzi jakieś inne powiadomienie. Niemniej podczas zwykłego pisania też zmienia losowo i automatycznie.
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@ZalArt  Ustawienia - Aplikacje - klikamy na aplikację Wiadomości i przechodzimy do zakładki "Domyślna pamięć", a następnie klikamy "Wyczyść dane" .

Jeżeli na liście jest więcej niż jedna aplikacja "Wiadomości", powtarzamy tę czynność dla każdej z nich.

ZalArt
Explorer
Opcje
To też robiłem - niestety, problem nie ustąpił.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@ZalArt Proszę teraz jeszcze wyzerować preferencje aplikacji: Ustawienia - Aplikacje - trzy kropki w prawym górnym rogu - Zeruj preferencje aplik. - WYZERUJ.

Następnie uruchamiamy ponownie telefon.

ZalArt
Explorer
Opcje
Dzięki. Jest lepiej. Już podczas pisania zmienia karty bardzo sporadycznie, ale nadal zmienia od razu przy próbie odpisania, gdy pole tekstowe jest puste. Najczęściej się to dzieje przy kliknięciu w bąbelek powiadomienia który przenosi do wątku rozmowy.
0 Like
kuab
First Poster
Opcje
cala ta aktualizacja jest do d..... karty są bardziej skapliwkowane nawet kolaż mi wycelo w notę s20 jakos dramat... macie tak robic ro nie robcie
0 Like