Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samoczynnie zmieniająca się tapeta Galaxy s20+

(Temat utworzony: 21-03-2021 01:35 PM)
8277 Wyświetlenia
LotLikeBirdsxx
Explorer
Opcje
Co jakis czas samoczynie zmienia mi sie tapeta ekranu startowego, tapeta ekranu blokady pozostaje bez zmian.
Spotkał sie ktos z podobnym problemem ?
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Wykonaj hard reset bez przywracania kopii zapasowej. Zdarza się, że wraz z kopią mogą zostać przywrócone błędy. Poniżej podaję odnośnik do instrukcji.

[Poradnik] Jak wykonać hard reset?
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

Dominik077
Student
Opcje
Może nie żyjemy jeszcze w świecie Skaynetu ale to ja zarządzam urządzeniem a nie na odwrót . To jest wkurzające jak co 2 dni mam inną tapetę i co 2 dni muszę ją zmieniać ręcznie na taką jaką chcę xd
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Dominik077  chodzi o tapetę na ekranie blokady?

Dominik077
Student
Opcje

Nie - chodzi o tapetę ekranu startowego. Zrobiłem wszystko oprócz twardego resetu. Nie wiem czym to jest spowodowane, i jaki tutaj mechanizm działa ... faktem jest że wliczając 3 letni okres korzystania tj. ok 1080 dni - aż 540 razy będę musiał ową tapetę zmienić xd

0 Like
Dominik077
Student
Opcje
Cześć , przez 2 tygodnie było ok ale po ostatniej poprawce wszystko wróciło do normy, niezależnie od tego czy mam tapetę z motywu czy jakaś inną równo co 2 dni zmienia się ją dowolne zdjęcie w galerii. Nie sądzę żeby dało się to naprawić - Samsung celowo to psuje xd
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Dominik077  Jaka tapeta jest teraz ustawiona? Fabryczna? 

Rozumiem że tapeta zmienia się na dowolne zdjęcie z galerii?

Dominik077
Student
Opcje
Nie ma znaczenia jaka tapeta czy fabryczna czy nie - równo co 2 dni zmienia się na losowe zdjęcie z galerii
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Dominik077, czy korzystałeś kiedyś z innego programu uruchamiającego (launchera)? Dawno temu miałem taki problem z aplikacją Microsoft Launcher, który posiadał możliwość automatycznej zmiany tapety. Nawet po odinstalowaniu tej aplikacji w dalszym ciągu telefon zmieniał tapetę. Rozwiązaniem okazało się ponowne zainstalowanie aplikacji i wyłączenie funkcji zmiany tapety.

wiksz
First Poster
Opcje
a jak ustawić żeby same się zmieniały tapety?
0 Like
LotLikeBirdsxx
Explorer
Opcje
Ustawienia-tapeta i styl-zmien tapety-dynamiczny ekran blokady.
0 Like