Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S9 za 1600 nowy

(Temat utworzony: 17-07-2019 11:37 PM)
879 Wyświetlenia
Arek30
Navigator
Opcje

Witam dzis w sklepie z telefonami komórkowymi były na wystawie s9 i s9 plus jedna s9 nowa 2 lata gwarancji za 1600 zl a s9 plus około 2 tys. Ja się zastanawiam nad tą zwykłą wersją ale ciekawi mnie dlaczego ta cena taka tania 1600 zl za nówke gdyz są po 1800 zwyz . No cóz nie pytałem sie czy jest brandowana ale za tą cenę to chyba tak jutro się zapytam bo akurat tam będę. Warto dac 1600 zl za s9 ? Lub dolozyc do s10e ktora jest za 2150

0 Like

2 Rozwiązania

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Arek30 mała podpowiedź na przyszłość.

Nie zakładaj dwóch tematów o tym samym. Jeżeli zacząłeś o czymś pisać w jednym (w tym), to skończ to w tym samym. A nie, nagle pojawia się z sufitu temat (S9 za 1600 jednak z play), w którym kończysz swoje rozważania.

W ten sposób tworzy się niepotrzebny bałagan na forum.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
14 Odpowiedzi
Rozwiązanie
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
Arek30
Navigator
Opcje
S9 to jest taki sklepik z telefonami zaden oficjalny. Wyglada mi na podejrzany ten sklep bo w gablocie stare telefonami z klawiatura i z 4 dotykowe na krzyz i ma w nim jakies etui szkła sklepik przewaznie z samych akcesoriów się składa
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Arek30, Tak jak już pisałem w innym temacie. Telefony z takich sklepów mogą pochodzić z innej niż polskiej dystrubucji. Nie będziesz mógł skorzystać z promocji prowadzonych przez polski oddział Samsunga oraz mogą być problemy przy naprawie gwarancyjnej w niektórych przypadkach.

Odnośnie wyboru S9 i S10e, to według mnie oba telefony na ten moment są warte zakupu. Osobiście brałbym S10e ze względu na wsparcie i nowsze podzespoły. Musisz też zdecydować czy wolisz czytnik odcisku palca z tyłu na pleckach (S9) czy w przycisku power (S10e) oraz czy wycięcie w ekranie na aparat nie będzie Ci przeszkadzało.

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Arek30  To komis z telefonami tak zwany skup/sprzedaż nie warto ryzykować zakupem.

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Arek30  Dlatego nie warto brać takiego telefonu, bo sprzedawca daje swój paragon lub dostajesz, kopie od nabywcy telefonu plus masz zagrożenie, że telefon został wzięty na raty w t-mobile lub plusie i może być zablokowany po jakimś czasie za nie spłacone raty.

Arek30
Navigator
Opcje
Ja sie obawiam ze moze byc kradzony bo np ktos kupil nowy tel i go skradzono by sprzedac. Ja go kupie a tu mi policja przyjdzie
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Arek30  Jak sam zauważyłeś taka okazja ma wiele pułapek.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Arek30, dopytaj czy sprzedawca posiada oryginalny dowód zakupu, na podstawie którego realizowana jest gwarancja producenta. Przy okazji warto sprawdzić czy telefon został zakupiony u operatora ponieważ jest z tym związane pewne ryzyko, o którym wspomniał @vdsl2. Okazje cenowe się zdarzają, ale trzeba się upewnić, że telefon jest sprawny, na gwarancji i pochodzi z pewnego źródła. Niestety na forum ciężko ocenić telefon, o który pytasz. Dopytaj, sprawdź dokładnie i podejmij decyzję :winking-face:

Arek30
Navigator
Opcje

Kurde cena kusi po co przeplacac na s10e za 2150 przeciez s9 tez ma aktualizacje i jeszcze bedzie miala jal dlugo miala s7 aktualizacje z 3 lata w tym roku byla ostatnia to z tymi aktualizacjami ppciagne jakoes do 2021 lub 2020 jeszcze ta s9 dostanie tak zwanego androida q

0 Like