20-09-2019 11:04 AM
Witam
Czy może wiadomo czy samsung ma zamiar wprowadzić jakieś poprawki aby można było używać jednocześnie 2 kart sim + karta sd? już trochę czasu minęło i możę jest nadzieja ....
Pozdrawiam
20-09-2019 11:10 AM
@Tomaszpow, nie ma żadnych informacji w tym temacie, ale podejrzewam, że nie zostanie wprowadzona taka możliwość. Samsung od początku informował, że rodzaj gniazd w modelach Dual SIM to: SIM 1 + Hybrid (SIM lub MicroSD).
20-09-2019 01:09 PM
@Tomaszpow, Z początku była możliwość używania dwóch kart SIM oraz karty microSD, ale niedługo później to zablokowano za pomocą aktualizacji oprogramowania, więc raczej nie ma co liczyć na wprowadzenie tej funkcji. Zapoznaj się z poniższym tematem:
Galaxy S9+ dual sim - brak obsługi dwóch kart SIM oraz microsd
20-09-2019 01:27 PM
tyle to ja wiem ,że z początku była taka możliwość i w jaki sposób ją zablokowano ale myślałem ,żę możę coś ruszy dalej w temacie...........
20-09-2019 02:43 PM
Telefon posiada hybrydowe gniazdo dual SIM, co oznacza, że mamy możliwość korzystania z układu SIM + SD albo SIM + SIM. Każda ingerencja w gniazdo poprzez umieszczenie tam 'nadprogramowych' przedmiotów, może potencjalnie być przyczyną uszkodzenia mechanicznego. Stąd też aktualizacja, która blokuje tego typu działanie.
29-09-2019 10:21 AM
Za czasów S7 to działało w innych krajach, był nawet rutorial dostępny.
Przeprowadziłem próby:
Polskie karty SIM mają grubsze chipy, niż np. niemieckie czy włoskie.
Efektem było to, że telefon mi potem ukatrupiał karty SD, a używałem 200GB.
I nie zawsze dało się coś odzyskać z takiej padnięty karty.
Zaprzestałem takich prób, teraz mam maksymalną dostępną pamięć wbudowaną.
I spokój i brak niepewności.