Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

S21 Ultra - problem ze smartwatchem Huawei Watch Fit

(Temat utworzony: 31-01-2021 04:35 PM)
5631 Wyświetlenia
Voltar
Pathfinder
Opcje

Po starym telefonie Huawei została mi całkiem niezła opaska Watch Fit. Pierwszym problemem było w ogóle zainstalowanie aplikacji Huawei Health. Ta co jest w sklepie Google nie działa (nie pokazuje listy najnowszych urządzeń) i nie jest aktualizowana. Dopiero po pobraniu z witryny Huawei AppGallery najnowszej apki wszystko zaczęło działać. Ale do czasu. Opaska po pierwsze nie reaguje na alarmy i nie da się ich wyłączyć z poziomu zegarka, po drugie praktycznie co chwilę się rozłącza.

1. Czy jeśli korzystacie z rządzeń fitness Huawei na telefonach Samsunga to też macie takie problemy? czy to kwestia ustawień bluetooth czy niezgodności ekosystemów?

2. A może czas na zmiany. Czy Samsung posiada własny zegarek z ciągłym pomiarem SpO2 i baterią trzymającą więcej niż jeden - dwa dni?

0 Like
Przejdź do rozwiązania
he51
Explorer
Opcje
Najlepiej i najbezpieczniej pobrać przez sklep samsunga.
https://apps.samsung.com/appquery/appDetail.as?appId=com.huawei.health
0 Like
jas24u
First Poster
Opcje
Mam ten sam problem i też jestem ciekaw jak to zrobić ?!
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@jas24u, Rozwiązanie znajdziesz w poprzednich wiadomościach. Huawei Health jest dostępna do pobrania w sklepie AppGallery.

mieczysllaw20
First Poster
Opcje
Znajdziesz ja w sklepie Huawei, można ściągnąć bez problemu. Jest tylko kłopot z samym sparowanie tego. Ja od dwóch dni się męczę.
0 Like
Alalena
First Poster
Opcje
Nie mogę sparowaniem Galaxy A555G z telefonem huawei fit . Nie pomaga aplikacja huawei zdrowie. Czy ktoś może wie dlaczego? Dziękuję 
0 Like
Mighn
Big Cheese
Opcje
Generalnie samsungi nie chcą współpracować z osprzętem huaweia od dość dawna opaski huaweia nie udało mi się sparowac już z A52s... aż sprawdzę, czy da się z S24u 😜
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. A jaki problem pojawia się Pani przy połączeniu opaski z telefonem. Taką opaskę łączymy tylko przez aplikacje Huawei Zdrowie.
tojakarolina
Journeyman
Opcje
Hej, dwa dni temu pojawił się problem z połączeniem zegarka Huawei watch fit 3. Do tej pory wszystko działało bez zarzutu. Teraz często telefon rozłącza się z zegarkiem. A jeśli jest połączony, to nie mogę odebrać ani wykonać połączenia z zegarka. W ustawieniach bt włączam na siłę połączenia, a po kilku sekundach ustawienie się samo odhacza. Dodatkowo, podczas próby połączenia z telefonu otrzymuję komunikat "Połączono zbyt wiele urządzeń Bluetooth. Rozłącz kilka, aby wykonać polaczenie". A poza telefonem nic nie jest podłączone 🤔 Było kilka podobnym tematów, ale bez rozwiązania 🥺

image

image

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@tojakarolina, Wykonaj reset ustawień sieciowych na telefonie

Ustawienia --> Zarządzanie ogólne --> Resetowanie --> Resetuj ustawienia sieci Wi-Fi i Bluetooth --> Zeruj ustawienia

Po resecie będziesz musiała ponownie sparować zegarek.

tojakarolina
Journeyman
Opcje
W życiu bym na to nie wpadła. Wszystko wróciło do normy. Dziękuję 😘