Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S21 Ultra - czujnik zbliżeniowy

(Temat utworzony: 13-04-2021 01:54 AM)
2507 Wyświetlenia
Petrovic
Journeyman
Opcje

Witam.

Mam problem z czujnikiem zbliżeniowym, jest założona na ekran oryginalna folia ochronna, ale podczas rozmowy muszę sobie włożyć smartfona prawie do ucha żeby zniknął ekran... poprzedni mój S9+ bardzo ładnie wyłączał ekran przy 5-7 cm od głowy. Dlatego muszę sobie radzić przyciskiem wyłączenia ekranu... ktoś miał podobny problem ?

Pozdrawiam

19 Odpowiedzi
Alex9152
Troubleshooter
Opcje
Witam to samo zauważyłem na s10 jest to kwestia prawdopodobnie tego że folia zakrywa czujnik zbliżeniowy, który jest jakby wtopiony w ekran i przez to trzeba tak jak piszesz prawie do ucha wsadzic telefon zeby sie wygasił podczas połączenia. Na swoim note 8 widziałem, że dużo lepiej to działało w folii były wycięte otwory na tenże okrągły czujnik u góry i wygaszało elegancko nawet kilka cm od ucha...
DonKaryna
Pioneer
Opcje
Mówiąc orginalna co masz na myśli ta co była na ekranie przy zakupie ???
yoostyna
Explorer
Opcje
Mam to samo w note 20, zresztą pisałam już o tym kiedyś. Ekran wybudza się podczas rozmowy w najmniej oczekiwanych momentach szczególnie kiedy jest ciemno. Z tego co wyczytałam w tych modelach nie ma już czujnika zbliżeniowego tylko system zintegrowany z aparatem i niestety działa to jak widać. Myślę że folia nie ma tu nic do rzeczy.
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Samsung w telefonach począwszy od serii S10 stosuje czujnik zbliżeniowy oraz oświetlenia, który znajduje się pod wyświetlaczem. Stąd też mogą wynikać różnice w działaniu w porównaniu do starszych modeli, gdzie czujnik znajdował się poza obszarem wyświetlacza.

Galaxy S21 Ultra 5GGalaxy S21 Ultra 5G

DonKaryna
Pioneer
Opcje
@Nismo ja używam foli z RTV EURO AGD i nie mam żadnych problemów z czujnikiem czy dotykiem
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Na moim telefonie znajduje się fabryczna folia i również nie mam większych problemów. Czasami zdarza się przy słabszym oświetleniu, że czujnik nie wygasi ekranu. Wtedy z reguły pomaga odsunięcie i ponowne przyłożenie telefonu do ucha.

DonKaryna
Pioneer
Opcje
Mi fabryczna nie odpowiadała i od razu zmieniłem na tą co pisałem jestem zadowolony
0 Like
Petrovic
Journeyman
Opcje

tak dokładnie ta folia (fabryczna)...

0 Like
Petrovic
Journeyman
Opcje

a gdy miałeś tą fabryczną problem z czujnikiem występował ? Czy po prostu nawet nie zdążyłeś zweryfikować :smiling-face: ?

0 Like