Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[S21] ekran miga, problem po włączeniu wyboru aplikacji

(Temat utworzony: 31-05-2021 07:14 PM)
5603 Wyświetlenia
Pioch
Explorer
Opcje
Witam kiedy mam włączona automatyczna orientacje ekranu i chce przełączyć aplikacje, zmniejsza mi aplikacje której używam, ale nagle obraz miga, coś jakby telefon nie mógł się zdecydować cY w pionie czy w poziomie. Problem znika jeśli zablokuje ekran do pionu.
Coś jakby był problem z czujnikiem położenia, diagnostyka nic nie wykrywa. Telefon ma ok. miesiąca i najnowsze oprogramowanie.
harold_ldz
Explorer
Opcje

Wygląda na to, że pomogło, na razie nie miałem jeszcze ani razu takiej sytuacji jak wcześniej.

Nie wiem czy sobie wkręcam, ale wydaje mi się, że po resecie lepiej zaczęło działać odblokowanie telefonu odciskiem palca, bo wcześniej też nie chodziło najlepiej.

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Dziękuję za informację. Cieszę się, że problem został rozwiązany.

zibiii88
First Poster
Opcje

Witam, ja mam również problem z miganiem ekranu, mianowicie korzystam np z komunikatora FB czyli messengera, napiszę wiadomość i nie zdążę wysłać i ekran mi mignie i cały tekst znika, czasem wyjdę z komunikatora, wejdę i ten wpisany wcześniej tekst pojawia się ponownie. W innych komunikatorach tekst nie znika ale miga w każdym czasie użytkowania, tak co kilka, kilkanaście minut. Zauważyłem, że jak kliknę w lewym dolnym rogu te trzy kreseczki aby zobaczyć otwarte aplikacje to otwiera się aplikacja wiadomości, lecz po kliknięciu w nią nie mogę w nią wejść, muszę normalnie z pulpitu telefonu, tam w tych kreskach nie da rady, tzn da jeśli w nią normalnie wejdę, sama się uruchamia po tym mignięciu. Czy to wina tej apki? Robiłem przeniesienie z Note 10 Plus na S21 Ultra. Pomocy 😞 

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Podejrzewam, że konieczne będzie wykonanie hard resetu bez przywracania kopii zapasowej. Wskazówki znajdziesz we wcześniejszych wiadomościach w tym wątku.

MARCIN 1
Journeyman
Opcje

Hej,

Od jakiegoś czasu mam to samo w note 20 ultra. 

Możliwe, że to jakiś błąd w aktualizacji...daj znać czy tobie pomógł ten reset. 

Pozdro

0 Like
GF75
Journeyman
Opcje

Od jakiegoś czasu mam takie same objawy.
Mam Samsunga Galaxy S20+
Zaczęło się od momentu kiedy podłączyłem Galaxy Watch4 Classic.
Wykonałem reset telefonu do ustawień fabrycznych... już dwa razy.
Po resecie i przywróceniu wszystkiego z kopii zapasowej na Samsung Cloud przez  jakiś czas wszystko działało dobrze a potem telefon co jakiś czas mignie - tak jak by się odświeżył - czyli mam takie same objawy jak u Ciebie.
Podczas gry np. na chwilę kursor zamiera.
A aplikacja Google Maps pracująca w trybie nawigacji po tym "mignięciu" ekranu minimalizuje się (co w czasie prowadzenia auta doprowadza mnie do pasji)
Nie mam pomysłu jak sobie z tym poradzić.

0 Like
MARCIN 1
Journeyman
Opcje

U mnie to samo...nic nie pomaga....w otwartych aplikacjach są wiadomości (jak się kliknie to nie reaguje). Znika wpisany tekst...(nawet mam problem żeby tutaj cokolwiek napisać ).

Mapa też się mi imalizuje. 

Dajcie znaka jak ktoś coś będzie więcej wiedział 

Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@MARCIN 1 @GF75 Jeżeli Hard Reset nie pomógł to udajcie się do serwisu, aby sprawdzili co się dzieje z telefonem. 

Serwis znajdziesz tutaj: https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

0 Like
MARCIN 1
Journeyman
Opcje

Właśnie chyba się udało coś z tym zrobić ale nie wiem na jak długo.  😉

Jak na razie piszę tutaj problemów a ekran nie mruga  😀

Skojarzyłem, ze może coś być nie tak skoro wywala w otwartych kartach "wiadomości. 

Teraz tak:

Trzeba wejść w aplikację wybrać "wiadomości " wejść w ustawienia i zaznaczyć  wymuś zatrzymanie. 

Dajcie znać czy pomogło bo u mnie jest gites. 

Pozdro 

GF75
Journeyman
Opcje

Niestety.
Pomogło ale tylko na chwilę.
Po jakimś czasie znów zaczyna mrygać ekran a w uruchomionych aplikacjach są Wiadomości ale tak jak opisywałeś - nie można w nie wejść.

0 Like