Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S20 U zakłócenia rozmowy przez słuchawki przewodowe

(Temat utworzony: 04-10-2020 01:27 PM)
602 Wyświetlenia
kplandd
Helping Hand
Opcje

Witam

Zmieniłem telefon z S9+ na S20ultra i pojawiły się zakłócenia podczas rozmów przez słuchawki przewodowe w trakcie jazdy, słychać sygnał logowania/wyszukiwania sieci GSM.

W S9+ tego nie miałem. Zmiany w stosunku do poprzedniego telefonu, to nowy aparat i przejściówka usb-c na jack 3,5 mm. Słuchawki te co poprzednio, uchwyt na telefon także bez zmian. 

Czyżby S20ultra zakłócał rozmowy?

Takie rzeczy były standardem za czasów Nokii 3210, teraz to trochę porażką traci.

0 Like
9 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@kplandd a co to za słuchawki? Takie zachowanie wskazuje na ich słabe ekranowanie.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
kplandd
Helping Hand
Opcje

Słuchawki "gamingowe" z marketu za około 80 zł. Do tej pory nie miałem żadnych zakłóceń spowodowanych przebiciami sygnału. Spróbuję jeszcze przełożyć telefon w inne miejsce, z dala od radia. Może konfiguracja z przejściówką gryzie się z radiem. Sprawdzę i dam znać. 

0 Like
kplandd
Helping Hand
Opcje
Problem jednak nadal istnieje. Łażę sobie po parkingu, pomiędzy autami, słuchawki mam na uszach, telefon w garści, przejściówka. I mało mi uszu nie urwie. A jak dotknę przejściówkę przy gnieździe usb-c, to jakbym wzmacniacz podkręcił. Więc albo przejściówka jest walnięta (nieekranowana), albo ten typ tak ma. Łapie zakłócenia z 30-35 metrów. Jeszcze sprawdzę pod linią energetyczną, jak na takową trafię. Raczej porażka w stosunku to telefonów z gniazdem Jack. Nie trzeba się było z tego wycofywać.
0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@kplandd a przejściówka czyja? Producent?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
kplandd
Helping Hand
Opcje
Przejściówka chińska, jakoby logo jabłka było na opakowaniu, ale na samym dynksie nie ma nic. Mocno cieniutka, wiotka. Jakie pół grubości kabla od słuchawek.
Słuchawki wciskam do Huawei Y7 i brak zakłóceń, w S20U z przejściówka trzeszczy. Mam już cztery takie kabelki, z żadnego nie jestem zadowolony.
Podpowiedz, proszę, numer części od Samsunga na taki dynks. Chyba, że jest dostępny kabelek obsługujący jednocześnie ładowanie i słuchawki, działający z tym telefonem. BT w pracy używać nie mogę, bo zakłóca ważniejsze systemy.
0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@kplandd nie używam, więc nie podpowiem. Trzeba poczekać na użytkowników posiadających coś mniej zawodnego.

0 Like
kplandd
Helping Hand
Opcje
@vdsl2 Dzięki, poczytałem, dokształciłem się. :winking-face:
Za to Baseus L40 nie działa. Na początku jeszcze ładował z kompa 500mA i 2A z ładowarki. Teraz już nic nie ładuje. Rozdwojenie kabelki od razu są odrzucane.
0 Like
kplandd
Helping Hand
Opcje
Besaus L49 ogarnął temat. Cisza, nic nie trzeszczy, jakość rozmów rewelacyjna i przy okazji ładowanie na dobrym poziomie. Da się go podłączyć przy obudowie pancernej samsunga, tylko przy rozłączaniu trzeba się nieco przyłożyć, ale to dobrze moim zdaniem. Szybko nie wytłucze gniazda usb. Tak więc DAC musi być, i nie od i-jabłka.
0 Like