Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S20 problem z głośnikiem

(Temat utworzony: 12-08-2020 09:38 PM)
4265 Wyświetlenia
morgenholt91
First Poster
Opcje
Witajcie.
Przejrzałem wszystkie wątki odnośnie problemów z dźwiękiem w galaxy s20, ale nie znalazłem rozwiązania mojego problemu. Mianowicie od jakiegoś czasu samoistnie wycisza mi się głośnik główny (ten obok gniazda ładowania). Reset telefonu pomaga tylko na jakiś czas, potem wraca do punktu wyjścia. Sądziłem, że to wina ustawień, ale nic nie zmieniałem, zmiana balansu tylko pogarsza sprawę, wtedy nic nie słychać. Może macie jakieś pomysły, jak to ogarnąć? Dodam tylko, że tak się dzieje zarówno jak telefon dzwoni, leci muzyka czy oglądam film na YouTube.
0 Like
20 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Wykonaj na początek wipe cache partition oraz sprawdź działanie telefonu w trybie bezpiecznym. Czy na telefonie przywracałeś kopię zapasową z poprzedniego urządzenia?

0 Like
morgenholt91
First Poster
Opcje
Dzięki, póki co pomogło wipe cache. I tak, przywracałem kopię z poprzedniego telefonu. Jakieś 2 tygodnie przed powstaniem problemu, nie wiem, czy ma to związek z poprzednim telefonem
Edit: pomogło tylko na chwilę, sprawdzę tryb bezpieczny
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Zdarza się, że wraz z kopią zapasową przywracane są błędy, które mogą mieć wpływ na nieprawidłowe działanie telefonu. Sprawdź jeszcze jak będzie się zachowywał głośnik w trybie bezpiecznym i daj znać.

0 Like
morgenholt91
First Poster
Opcje
Rozumiem. Trochę to dziwne, ponieważ w moim poprzednim telefonie (S8) nie było problemów z dźwiękiem. Coś jednak w nowym telefonie może się gryźć z konfiguracją poprzedniego. Tylko dziwne, że telefon kupiony prawie miesiąc temu, a problem jest od 2 dni dopiero, wcześniej hulało bez zarzutów.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@morgenholt91  Taki czy podobny problem może pojawić się po jakimś czasie. Poza tym S8 miał inny system android niż S20. 

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czy udało Ci się sprawdzić działanie telefonu w trybie bezpiecznym? Możliwe, że jedna z dodatkowo zainstalowanych aplikacji powoduje taki problem. W trybie bezpiecznym uruchomiane są wyłącznie fabryczne aplikacje więc można na tej podstawie stwierdzić czy przypadkiem źródłem problemów nie jest aplikacja zewnętrznego dewelopera zainstalowana przez użytkownika.

0 Like
morgenholt91
First Poster
Opcje
@vdsl2 zdaję sobie z tego sprawę
@nismo ciężko mi powiedzieć, ponieważ chyba za krótko trzymałem telefon w tym trybie, gdyż musiałem użyć go normalnie (apka banku). Nie ma reguły, kiedy dźwięki zrobią fikołka i będzie słychać wszystko tak jakby "ze środka" telefonu. Może to być po 10 minutach używania a czasem nawet i 6 godzin wszystko działa prawidłowo. Najczęściej psuje się przy aplikacjach używających dźwięków (fb, youtube, muzyka play, netflix, amazon prime itd.), nie ma reguły, przy której się dźwięk wykrzaczy.Wejdę w ten tryb na dłużej, zobaczę, może problem faktycznie leżeć w którejś z tych aplikacji.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Rozumiem. W takim razie postaraj się sprawdzić działanie dźwięków przez dłuższy czas w tym trybie. Jeżeli okaże się, że w tym trybie również występuje problem to pozostanie wykonanie hard resetu bez przywracania kopii zapasowej.

morgenholt91
First Poster
Opcje
Niestety, chyba mój telefon musiał się popsuć, problem występuje nawet po hard resecie, co prawda tylko przywróciłem kontakty i smsy, ale reszta poszła aut przy resetowaniu
0 Like