Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S20+ nie ładuje oryginalną super szybką ładowarką

(Temat utworzony: 25-07-2021 11:17 AM)
1176 Wyświetlenia
PatrykNkln
Journeyman
Opcje
Cześć, mój S20+ nie chce ładować orginalną super szybką ładowarką, Ładowarka jest w porządku, działa na innych telefonach, próbowałem inną taką samą i również nie ładuje. Ustawienia w telefonie są w porządku. Ładowarką od S20FE, która ma tylko szybkie ładowanie działa normalnie. Problem się zaczął jak ładowałem telefon w samochodzie przez kabel od zapaniczki. 
0 Like
7 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@PatrykNkln  Cześć

W samochodzie ładujesz również oryginalną ładowarką?

Masz włączone te dwie opcje?

Screenshot_20210725-110710_Device care.jpg

PatrykNkln
Journeyman
Opcje
Mam włączone dwie opcje. W samochodzie ładuje ładowarką samochodową nieorginalnym kablem :smiling-face:
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czy tylko kabel był nieoryginalny czy również ładowarka? Próbowałeś wyłączyć oraz ponownie włączyć telefon? Spróbuj również wyczyścić dane aplikacji USBSettings. Aby to zrobić przejdź kolejno do: Ustawienia > Aplikacje > Pokaż aplikacje systemowe > USBSettings > Domyślna pamięć > Wyczyść dane.

PatrykNkln
Journeyman
Opcje
Zarówno kabel jak i ładowarka samochodowa są nieorginalne. Jest to typowa ładowarka do wtyczki zapalniczkowej. Wyłączenie i również wymuszenie wyłączenia telefonu nic nie dały, wyczyszczenie danych aplikacji USBSettings również nic nie dało 😞
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@PatrykNkln  Kabelek jest oryginalny od ładowarki sieciowej tej domowej?

PatrykNkln
Journeyman
Opcje
Kabel od ładowarki sieciowej jest oryginalny. Posiadam drugą taką samą ładowarkę, również wszystko oryginalne i nie ładuje
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Możliwe, że wystąpiła usterka sprzętowa w porcie USB i dlatego nie jest dostępne superszybkie ładowanie. W takim wypadku konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym. Przed wizytą możesz jeszcze spróbować przywrócić ustawienia fabryczne bez kopii zapasowej, ale jeżeli to również nie pomoże to pozostaje serwis.

Znajdź Centrum pomocy Samsung | Samsung Polska
https://www.samsung.com/pl/support/service-center/