Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S20+ 5G bez 5G.

(Temat utworzony: 21-05-2020 06:01 PM)
4962 Wyświetlenia
iperyt
Explorer
Opcje

Od miesiąca jestem posiadaczem S20+5G.Moj telefon jednak, tryb pracy sieci w ustawieniach ma najwyższy LTE/3G/GSM (auto). Nie ma prezentowanego w internecie trybu z siecią 5G. Telefon zakupiłem w polskiej sieci T-Mobile , jednak testowo wkładałem do niego karty Orange, e-sim Orange Flex i Plus i za każdym razem z takim samym skutkiem. Jak wygląda w/w sprawa w Waszych telefonach? Może jest jakiś sposób  na odblokowanie tego aby S20+ 5G był naprawdę 5G? Oczywiście  wiem ze teraz nie skorzystam  z sieci 5G w T-Mobile, ale chciałbym  mieć możliwość  skanu w wyszukiwania sieci czy gdzieś już jest 5G choćby u innego  operatora. 

57 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Twój telefon posiada oprogramowanie od operatora Plus (PLS). Podejrzewam, że właśnie oprogramowanie od innego operatora uniemożliwia korzystanie z sieci 5G od T-Mobile. Skontaktuj się z operatorem i dopytaj czy telefon z oprogramowaniem z sieci Plus może korzystać z ich sieci 5G.

MM_2021
Journeyman
Opcje
Ok dziękuję.
0 Like
MM_2021
Journeyman
Opcje
Taka jeszcze drobna uwaga. Przy nowej umowie w T-Mobile nie mamy od razu włączonego 5G chyba, że będzie to dedykowany abonament pod 5G. Trzeba się zgłosić to wtedy konsultant aktywuje odpowiednią usługę. Zatem problem rozwiązany na moim S20 FE śmiga.
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czyli sieć 5G od T-Mobile działa bezproblemowo na telefonie S20 FE 5G z oprogramowaniem PLS?

MM_2021
Journeyman
Opcje
Tak. Ikona 5G pojawiła się po włączeniu usługi przez konsultanta i restarcie telefonu. Problem nie występował w oprogramowaniu telefonu tylko z brakiem włączenia przez T-Mobile usługi. Szkoda, że trzeba ich o to prosić;)
MM_2021
Journeyman
Opcje
Kontynuując, 5G od T-Mobile w Gdańsku Wrzeszczu to pobieranie 46 Mb/s, wysłanie ponad 16 Mb/s, a ping nawet ponad 2000 ms.
0 Like
oleszcz
First Poster
Opcje
Widzę, że kolega zorientowany w temacie. Ano mam s20+5G. I na Plusie nie działa 5G. W ustawieniam mam wybrane 5G. Zasięg 5G jest. Czy zmiana softu coś da? I na jaki? Jakieś konkrety? Pewnie te pasma TDD nie takie miedzy telefonem a siecią. Czy tak?
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@oleszcz, z tego co widzę to Plus spośród wszystkich modeli S20 obsługuje wyłącznie model S20 FE.

https://www.plus.pl/5g