06-05-2019 07:15 PM
Witam wszystkich, jestem świeżym użytkownikiem S10e (tak bardzo świeżym że telefon jeszcze się aktualizuje 😜 ).
Czy możecie mi powiedzieć czy da radę ustawić przycisk Bixby do wykonywania przechwytywania ekranu ?
Oraz czy można ustawić Widget blokujący ekran w S10e ? Oraz co z podświetleniem (dioda powiadomień) wokół przedniego aparatu ?
Obecnie mam jeszcze Mi6 gdzie takie blokowanie ekranu (z widgetu - ikony blokady) było dla mnie świetnym rozwiązaniem, obecnie nie mogę tego w S10e znaleźć 😞
Jakieś protipy / ciekawe ustawienia telefonu warte rozważenie ? Względy baterii itp (obecnie wyłączyłem historię lokalizacji map Google / synchronizację / nie dodałem twarzy do odblokowywania oraz AOD w tryb po dotknięciu ).
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
07-05-2019 10:41 AM — edytowano 07-05-2019 12:00 PM
@FiliPx napisał(a):Co z tym podświetleniem wokół aparatu ? Jakaś prosta apka by ustawić to i będzie działało?
Wypróbuj tą aplikację:
https://play.google.com/store/apps/details?id=eu.chainfire.holeylight
oraz zajrzyj do tego tematu
Brak diody LED dla powiadomień w S10 - czym ją zastąpić?
06-05-2019 09:45 PM
Cześć @FiliPx. Poniżej zamieszczam moje odpowiedzi.
Zrzut ekranu
Można ustawić komendę, za pomocą której będzie wykonywany zrzut ekranu. Jedyną niedogodnością jest to, że trzeba szybko usunąć okienko Bixby z ekranu żeby nie zostało utrwalone na zrzucie. Aby to zrobić musisz uruchomić Bixby a następnie kliknąć w trzy kropki i wybrać Settings. Następnie przejdź do Bixby Key i wybierz opcję Double press to open Bixby. W ustawieniach wybierz opcję Run quick command i stwórz nową komendę Take a screenshot.
Widget blokujący i podświetlenie przedniego aparatu
W tym wypadku musisz poszukać aplikacji w sklepie, które będą spełniać takie zadanie. Fabrycznie telefon nie posiada takich możliwości.
Przydatne wskazówki
Warto przejrzeć wszystkie przypięte wątki w tym dziale. Oprócz tego zerknij również do tego wątku gdzie znajdziesz przydatne wskazówki dotyczące oszczędzania energii.
06-05-2019 10:17 PM
Co do screena już sobie poradziłem, dokładnie w taki sposób jak napisałeś, ale szkoda że zostaje ten mały komunikat złapany.. Co do przycisku blokady na razie nic jeszcze nie znalazłem. Co z tym podświetleniem wokół aparatu ? Jakaś prosta apka by ustawić to i będzie działało?
To tylko u mnie Netflix nie otwiera się na pełnym ekranie? W sensie są paski górą dół i nie otwiera filmu wokół aparatu.. W yt jest okej
06-05-2019 10:41 PM
@FiliPx, jak szybko usuniesz ten komunikat to nie zostanie zapisany na zrzucie ekranowym. Co do aplikacji Netflix to aplikacja nie została jeszcze dostosowana do wyświetlaczy S10 i dlatego nie można powiększyć na cały ekran. Aplikacji do animacji aparatu nie polecę ponieważ nie korzystam z żadnej.
07-05-2019 10:41 AM — edytowano 07-05-2019 12:00 PM
@FiliPx napisał(a):Co z tym podświetleniem wokół aparatu ? Jakaś prosta apka by ustawić to i będzie działało?
Wypróbuj tą aplikację:
https://play.google.com/store/apps/details?id=eu.chainfire.holeylight
oraz zajrzyj do tego tematu
Brak diody LED dla powiadomień w S10 - czym ją zastąpić?
11-05-2019 09:36 AM
A czy jest możliwość zainstalowania w Polsce aplikacji good lock ? Proste pobranie z apk mirror nie działa
11-05-2019 10:20 PM
@FiliPx, Aplikację Good Lock można zainstalować z pliku *.apk, ale nie będzie ona działać z powodu blokady regionalnej.
Odezwij się do mnie na PW, to wytłumaczę Ci jak zainstalować i uruchomić Good Locka. Zajrzyj także do tego tematu:
Good Lock 2019 - Dostosuj swoje urządzenie - Kompletny przewodnik
12-05-2019 07:38 PM
12-05-2019 08:53 PM
03-07-2019 10:03 AM
@FiliPx napisał(a):Co do screena już sobie poradziłem, dokładnie w taki sposób jak napisałeś, ale szkoda że zostaje ten mały komunikat złapany.
@FiliPx, teraz sprawdziłem i komunikat nie jest już widoczny podczas wykonywania zrzutów ekranowych. Komunikat pojawia się na chwilę po wciśnięciu przycisku, ale znika tuż przed wykonaniem zrzutu ekranowego. Być może zostało to już poprawione wcześniej, ale dopiero teraz sprawdziłem.