Close

What are you looking for?

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

s10e problem bluetooth

(Topic created on: 10-02-2021 05:29 PM)
1505 Views

I have this problem too

Szymon s10e
Apprentice
Options

Cześć,

posiadam telefon Samsung s10e. Od pewnego czasu (możliwe, ze po jakiejś aktualizacji) gdy łączę się z głośnikami Fenda przez bluetooth mogę je podgłośnić tylko do pewnego poziomu. To znaczy głośność głośników oraz aplikacji na telefonie (używam Mixcloud oraz YouTube)jest maksymalna ale dźwięk jest nadal dość cichy.

Nie jest to wina głośników ponieważ wcześniej chyba parę miesięcy temu mogłem podgłaszać bez problemu tak, że gdy zbliżałem się do maksymalnej głośności dźwięk był bardzo głośny. Prosiłem też kolegę żeby połączył się z moimi głośnikami przez bluetooth (on ma tel Xiaomi) i u niego też dźwięk był normalny czyli mógł je podglaszac bez przeszkód. Głośników używam również podczas pracy przy komputerze i tam nie mam problemów z głośnością.

Szukałem rozwiązania w opcjach na telefonie (w opcjach dźwięku oraz bluetooth) ale nie znalazłem żadnej opcji, która mogłaby to zmienić.

Czy ktoś wie na czym polega problem? Czy jest to jakieś ograniczenie wprowadzone z aktualizacja? Jeśli tak to w jaki sposób mogę to wyłączyć?

Pozdrawiam,

Szymon

0 Likes

1 Solution

Accepted Solutions
Solution
IgorM
Navigator
Options

@Szymon s10e Próbowałeś wyzerować ustawienia sieciowe w telefonie? Ustawienia > Zarządzanie ogólne -> Resetowanie > Reset. ustawień sieciowych > Resetuj ustawienia, a następnie  trzeba wyłączyć i włączyć telefon.
Warto jeszcze też przejść w telefonie następującą ścieżkę: Ustawienia > Aplikacje > trzy kropki w prawym górnym rogu > Pokaż aplikacje systemowe > Bluetooth > Domyślna pamięć > Wyczyść dane.

View solution in context

9 REPLIES 9
Isadorian
Voyager
Options
Cześć, sprawdzałeś już ograniczenie głośności multimediów?
Dźwięk i wibracja > Głóśność > trzy kropki w prawym górnym rogu

Screenshot_20210210_175251_11028.jpg

Davvid85
Voyager
Options

Ograniczenie głośności multimediów na pewno masz odznaczone.

0 Likes
Szymon s10e
Apprentice
Options

Screenshot_20210210-182313_Settings.jpg

Miałem tak jak na zdjęciu ale nawet jak maksymalnie podgłoszę dzwięk bluetooth to ciągle jest dość cicho.

Gdy włączam bluetooth na telefonie to dźwięk łączenia jest bardzo głośny czyli na takim poziomie na jakim powinien być. Dopiero jak włączam np. muzykę to dźwięk jest wyciszony.

0 Likes
Solution
IgorM
Navigator
Options

@Szymon s10e Próbowałeś wyzerować ustawienia sieciowe w telefonie? Ustawienia > Zarządzanie ogólne -> Resetowanie > Reset. ustawień sieciowych > Resetuj ustawienia, a następnie  trzeba wyłączyć i włączyć telefon.
Warto jeszcze też przejść w telefonie następującą ścieżkę: Ustawienia > Aplikacje > trzy kropki w prawym górnym rogu > Pokaż aplikacje systemowe > Bluetooth > Domyślna pamięć > Wyczyść dane.

Szymon s10e
Apprentice
Options

@IgorM Zadziałało, mogę znowu normalnie podgłaszać.

Dzięki wielkie!

Incognito97
Journeyman
Options
A jest ktoś wstanie mi pomóc? Galaxy A54 5g głośność była wporzadku aż nagle zupełnie ciszej gra wszystko poprzez bluetooth
0 Likes
OleksiiA
Moderator
Moderator
Options

@Incognito97, czy próbowałeś uruchomić ponownie smartfon?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Incognito97
Journeyman
Options
Tak i to nie jeden raz :smiling-face: robiłem nawet to co wyżej i to też nie pomaga
0 Likes
OleksiiA
Moderator
Moderator
Options

@Incognito97, w takim razie spróbuj wykonać jeszcze zabieg Wipe Cache Partition, nie usuwa on żadnych danych użytkownika, tu masz instrukcję, przeczytaj uważnie do końca: https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.