10-02-2021 05:29 PM
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Mute
- Subscribe to RSS Feed
- Highlight
- Report Inappropriate Content
Cześć,
posiadam telefon Samsung s10e. Od pewnego czasu (możliwe, ze po jakiejś aktualizacji) gdy łączę się z głośnikami Fenda przez bluetooth mogę je podgłośnić tylko do pewnego poziomu. To znaczy głośność głośników oraz aplikacji na telefonie (używam Mixcloud oraz YouTube)jest maksymalna ale dźwięk jest nadal dość cichy.
Nie jest to wina głośników ponieważ wcześniej chyba parę miesięcy temu mogłem podgłaszać bez problemu tak, że gdy zbliżałem się do maksymalnej głośności dźwięk był bardzo głośny. Prosiłem też kolegę żeby połączył się z moimi głośnikami przez bluetooth (on ma tel Xiaomi) i u niego też dźwięk był normalny czyli mógł je podglaszac bez przeszkód. Głośników używam również podczas pracy przy komputerze i tam nie mam problemów z głośnością.
Szukałem rozwiązania w opcjach na telefonie (w opcjach dźwięku oraz bluetooth) ale nie znalazłem żadnej opcji, która mogłaby to zmienić.
Czy ktoś wie na czym polega problem? Czy jest to jakieś ograniczenie wprowadzone z aktualizacja? Jeśli tak to w jaki sposób mogę to wyłączyć?
Pozdrawiam,
Szymon
Solved! Go to Solution.
1 Solution
Accepted Solutions
12-02-2021 02:05 PM
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Mute
- Subscribe to RSS Feed
- Highlight
@Szymon s10e Próbowałeś wyzerować ustawienia sieciowe w telefonie? Ustawienia > Zarządzanie ogólne -> Resetowanie > Reset. ustawień sieciowych > Resetuj ustawienia, a następnie trzeba wyłączyć i włączyć telefon.
Warto jeszcze też przejść w telefonie następującą ścieżkę: Ustawienia > Aplikacje > trzy kropki w prawym górnym rogu > Pokaż aplikacje systemowe > Bluetooth > Domyślna pamięć > Wyczyść dane.
10-02-2021 05:54 PM - last edited 10-02-2021 05:56 PM
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Mute
- Subscribe to RSS Feed
- Highlight
Dźwięk i wibracja > Głóśność > trzy kropki w prawym górnym rogu
10-02-2021 05:56 PM
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Mute
- Subscribe to RSS Feed
- Highlight
Ograniczenie głośności multimediów na pewno masz odznaczone.
10-02-2021 06:31 PM - last edited 10-02-2021 06:43 PM
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Mute
- Subscribe to RSS Feed
- Highlight
Miałem tak jak na zdjęciu ale nawet jak maksymalnie podgłoszę dzwięk bluetooth to ciągle jest dość cicho.
Gdy włączam bluetooth na telefonie to dźwięk łączenia jest bardzo głośny czyli na takim poziomie na jakim powinien być. Dopiero jak włączam np. muzykę to dźwięk jest wyciszony.
12-02-2021 02:05 PM
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Mute
- Subscribe to RSS Feed
- Highlight
@Szymon s10e Próbowałeś wyzerować ustawienia sieciowe w telefonie? Ustawienia > Zarządzanie ogólne -> Resetowanie > Reset. ustawień sieciowych > Resetuj ustawienia, a następnie trzeba wyłączyć i włączyć telefon.
Warto jeszcze też przejść w telefonie następującą ścieżkę: Ustawienia > Aplikacje > trzy kropki w prawym górnym rogu > Pokaż aplikacje systemowe > Bluetooth > Domyślna pamięć > Wyczyść dane.
19-02-2021 03:43 PM
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Mute
- Subscribe to RSS Feed
- Highlight
@IgorM Zadziałało, mogę znowu normalnie podgłaszać.
Dzięki wielkie!
21-11-2024 07:24 AM
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Mute
- Subscribe to RSS Feed
- Highlight

21-11-2024 08:44 AM
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Mute
- Subscribe to RSS Feed
- Highlight
@Incognito97, czy próbowałeś uruchomić ponownie smartfon?
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.
21-11-2024 04:28 PM
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Mute
- Subscribe to RSS Feed
- Highlight

22-11-2024 08:31 AM
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Mute
- Subscribe to RSS Feed
- Highlight
@Incognito97, w takim razie spróbuj wykonać jeszcze zabieg Wipe Cache Partition, nie usuwa on żadnych danych użytkownika, tu masz instrukcję, przeczytaj uważnie do końca: https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.