Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Słaby zasięg, problemy z przełączaniem na LTE

(Temat utworzony: 01-09-2020 05:38 PM)
2050 Wyświetlenia
marcel240
Navigator
Opcje
Witajcie. Zauważyłem, że S10 ma problemy z zasięgiem. W miejscach w których poprzedni model ( a była to S5) łapał internet bez problemu to S10 działa kiepsko. Oprócz tego często po odblokowaniu ekranu telefon jest w zasięgu 3G. Pomaga wtedy włączenie i wyłączenie trybu samolotowego - wchodzi z automatu LTE i jest ok. To samo w czasie prowadzenia rozmowy - nie ma szans na jednoczesne korzystanie z internetu. Zauważyliście podobną przypadłość? Jest na to jakieś rozwiązanie? Sieć to Plus. 
5 Odpowiedzi
LarsonP
Pathfinder
Opcje

W Plusie to normalka, chwalą się "liderowaniem w 5g", a ledwo 4g potrafią ogarnąć, mam to samo, zasięg w centrum Wrocławia to jakiś żart, tak samo jeśli chodzi o prędkość ich lte :winking-face:

0 Like
marcel240
Navigator
Opcje
W takim razie trzeba będzie zmienić sieć i wtedy potestować. Chociaż tak jak mówię w starym modelu działało to lepiej.
0 Like
Sektorek
First Poster
Opcje
Nie wiem czy to jest sieć, u mnie czasami dzieje się podobnie a mam w Orange.
marcel240
Navigator
Opcje
Tego się obawiałem. Tak jak mówię w poprzednim modelu lepiej to działało a mam tę samą kartę sim. Wychodzi na to, że albo należy poprawić to w aktualizacji programowo, chyba że problem tkwi w słabych antenach telefonu.
AgnieszkaG
Expert
Opcje

@marcel240 @Sektorek zróbcie test krzyżowy, sprawdzając działanie innej karty sim w telefonie, warto też przetestować innego operatora. Nie można wykluczyć jakiegoś błędu na kacie sim, wtedy pomóc może wymiana na nową u operatora. 

0 Like