Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Rozdzielanie kontaktów - Android 11 (Galaxy S10, Play)

(Temat utworzony: 23-09-2021 12:56 PM)
825 Wyświetlenia
Abisai78
Helping Hand
Opcje

Albo mi padło na oczy, albo po ostatniej aktualizacji schowali gdzieś opcję rozdzielenia (odłączenia) kontaktów - chodzi mi o usuwanie połączonych kont np. z Whatsapp czy Signal, z głównych kontaktów telefonu (tylko tak mogę odświeżyć nazwy po zmianie).

I głowę dam, że była gdzieś taka opcja - odłącz czy usuń, ale za nic nie mogę jej znaleźć... 😞

0 Like
9 Odpowiedzi
Abisai78
Helping Hand
Opcje

Dalej nie mogę znaleźć tej opcji (dziwne, że to zniknęło), ale udało mi się odświeżyć nazwę kontaktu usuwając go z telefonu, a potem przywracając z kosza...

0 Like
AgnieszkaG
Expert
Opcje

@Abisai78 Nie wiem czy dobrze Cię rozumiem, ale opcje dotyczące kontaktów znajdziesz poprzez aplikację Kontakty (nie mylić z aplikacją Telefon) - trzy kreski w lewym górnym rogu - Zarządzanie kontaktami.

Abisai78
Helping Hand
Opcje
Nie, to nie to - szukam opcji gdzie w ramach tego samego kontaktu można od niego odpiąć "pod-kontakt" np. Whatsappa...
0 Like
Abisai78
Helping Hand
Opcje

Te obrazki pokazują o co mi chodzi na przykładzie apki Kontakty, ale od Google'a - Samsung nie wiedzieć czemu to gdzieś schował, albo usunął...1.jpg2.jpg

0 Like
LukaszW
Expert
Opcje

@Abisai78 , na poprawnym podglądzie będzie to ścieżka: Kontakty > [wybieramy kontakt] > Powiązane kontakty > w tym miejscu wyświetla się bardzo analogiczny podgląd do tego, który wskazałeś w aplikacji od Google - tu rozłączysz kontakty. Jednak zakładam, że po aktualizacji wystąpił u Ciebie ogólny problem. Sama aktualizacja nie wniosła zbyt wiele w tym zakresie: https://doc.samsungmobile.com/SM-G973F/XEO/doc.html

Zakładając, że sama aktualizacja nie wnosiła zmian w tym zakresie, a wystąpił problem, wykonaj czyszczenie danych aplikacji Kontakty: ustawienia > aplikacje > wybieramy aplikację Kontakty z listy > pamięć domyślna > wyczyść dane. Następnie, uruchom ponownie telefon.

Daj znać, czy po tych czynnościach problem ustał. :winking-face:

Abisai78
Helping Hand
Opcje
Niestety, nie pomogło. Opcja 'Powiązane kontakty' po prostu mi zniknęła w apce Samsunga (w Google jest)...
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Sprawdziłem w aplikacji Kontakty w telefonie Galaxy S21 Ultra i również nie widzę opcji do rozłączania kontaktów. To może oznaczać, że opcja została usunięta z aplikacji Kontakty. Posiadam aplikację w wersji 12.7.05.8.

Abisai78
Helping Hand
Opcje
Moja wersja to 12.7.05.10 i wygląda na to, że masz rację... 😞
Ale zgłosiłem to jako błąd i zobaczymy czy odpowiedzą.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Również jestem ciekawy jaką otrzymasz odpowiedź. Daj znać jak otrzymasz odpowiedź.