Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Router WiFi rozłącza Wifi

(Temat utworzony: 28-03-2021 04:59 PM)
2307 Wyświetlenia
Agn31
Explorer
Opcje
Po ostatniej aktualizacji chcąć włączyć Router Wi-fi telefon pyta czy rozłączyć Wi-fi, właściwie nie pyta a wymusza bo można anulować lub wyłączyć. Potem ręcznie trzeba to włączać co jest dość uciążliwe. Dzieje się tak tylko w modelu S10e , w drugim S10 router działa niezależnie od włączonego WiFi. Co jest przyczyną i jak to zmienić aby działało jak w S10?
0 Like
20 Odpowiedzi
Drd0
Helping Hand
Opcje
@Agn31 Wiataj, spróbuj wykonać reset ustawień sieciowych. Ustawienia-zarzadzanie ogolne-resetowanie-resetowanie ustawień sieciowych.
Agn31
Explorer
Opcje
Niestety nie pomogło. Nadal taki komunikat.

20210328_175627_10576.jpg

0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Cześć @Agn31 

Wyraźnie jest napisane "Aby korzystać z Rutera Wi-Fi, trzeba wyłączyć funkcję Wi-Fi", więc nie można korzystać z Wi-Fi, gdy chcemy włączyć ruter Wi-Fi.

Agn31
Explorer
Opcje
Ok, czytać umiemy. Chodzi o to że do ostatniej aktualizacji takiego komunikatu nie było, można było włączać router bez konieczności ręcznego wyłączania Wifi. W modelu S10 który mamy w domu także nie wyświetla się taki komunikat. Pytanie czy to problem tego egzemplarza S10e czy ogólnie tak teraz jest. Jeśli tak to czy można to jakoś zmienić bo jest to upierdliwe, szczególnie gdy telefon jest sparowany z systemem w samochodzie i za każdym razem trzeba potem ręcznie włączać Wi-FI.
.
0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Agn31 Sprawdziłem u siebie i u mnie też jest taki komunikat, więc jest wszystko dobrze. 

Agn31
Explorer
Opcje
Ok. Może to kiedyś poprawią 😕 Swoją drogą ciekawe czemu w S10 może być włączone Wifi i router jednocześnie - system ten sam. To znacznie dla mnie wygodniejsze rozwiązanie, jeszcze ten komunikat wyskakujący za każdym razem....
0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Agn31 Możesz wysłać sugestię do firmy Samsung.

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Agn31 @Kacper2  Tak dokładnie, ten komunikat zawsze się pojawiał

Drd0
Helping Hand
Opcje
U mnie na s21 ultra router wifi włącza się normalnie bez wyłączania wifi(działa razem z włączonym wifi). Ale zeczywiście pamiętam że w starszym tel. Wifi musiało być wyłączone.

Screenshot_20210328-184150_Settings.jpg

0 Like