Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

"Migotanie" ekranu w mocnym słońcu

(Temat utworzony: 29-04-2022 10:21 AM)
979 Wyświetlenia
Kacper_
First Poster
Opcje

Cześć, posiadam S21+ i w ostatnim czasie zauważyłem, że kiedy telefon znajduje się pod oświetleniem słońca, ekran dziwnie "migocze". Występuje to na stronach czy aplikacjach, które korzystają z jasnego motywu (białego). Na ekranie mam folie hydrożelową. Co może powodować takie zachowanie?

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Spróbuj wyczyścić dane aplikacji Device Health Services i daj znać czy coś się zmieniło. Aby to zrobić przejdź kolejno do: Ustawienia > Aplikacje > Device Health Services > Domyślna pamięć > Zarz. pamięcią > Wyczyść wszystkie dane.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

10 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Kacper_  Cześć

Czy to migotanie jest bardzo widoczne?

Sprawdź jak będzie teraz po stawieniu poziomu jasności na max.

0 Like
Kacper_
First Poster
Opcje

Nie jest bardzo widoczne, można powiedzieć że jest takie "lekkie". Kiedy taka sytuacja występuje, jasność działa w trybie adaptacyjnym i jest maksymalna

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Kacper_  W zależności od tego w jak to wygląda może być potrzebny serwis, ciężko mi stwierdzić nie widząc tego zjawiska.

0 Like
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Spróbuj wyczyścić dane aplikacji Device Health Services i daj znać czy coś się zmieniło. Aby to zrobić przejdź kolejno do: Ustawienia > Aplikacje > Device Health Services > Domyślna pamięć > Zarz. pamięcią > Wyczyść wszystkie dane.

Kacper_
First Poster
Opcje

Hm, co prawda opisywane zjawisko nie zniknęło do końca, ale jest mniejsze i zdecydowanie mniej widoczne

0 Like
Taka00ja
First Poster
Opcje
Też tak mam 🤔
0 Like
Damianosi
Explorer
Opcje
Również tak mam
0 Like
Kacper_
First Poster
Opcje
Przeczytałem gdzieś w internecie, że taka sytuacja wynika z jakiegoś trybu mocnego podświetlenia, kiedy ekran znajduje się w mocnym słońcu
0 Like
TildekTM
Journeyman
Opcje
Też tak mam, to chyba normalne
0 Like