05-03-2020 07:40 AM
Witam, ostatnio zakupiłem etui typu flip cover, jednak nie jest to oryginalny produkt Samsunga z racji takiej iż chodziło mi o to, aby etui miało caly skórzany front bez prześwitów jak w przypadku produktów Samsung. Moje pytanie jest następujące - czy istnieje jakiś sposób aby z poziomu ustawień telefonu bądź za pomocą aplikacji, sprawić aby po otwarciu takiego etui wyświetlił mi się ekran Always on Display, a po zamknięciu obudowy nic nie było wyświetlane na ekranie urządzenia? Czy ktoś orientuje się w temacie? Pozdrawiam 🙂
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
05-03-2020 02:59 PM
@LarsonP, na rynku jest ogromny wybór etui różnych producentów. Niestety nie jestem w stanie wskazać konkretnego modelu. Może warto zastanowić się nad etui LED View Cover od Samsunga?
05-03-2020 09:23 AM
@LarsonP, oryginalne oraz markowe etui posiadają zaszyty specjalny magnes, który jest wykrywany przez wbudowany w telefon czujnik Halla i na tej podstawie wyświetlacz jest aktywowany lub blokowany. Twoje etui nie posiada tego magnesu i dlatego zamknięcie czy otwarcie klapki nie powoduje żadnej akcji. Niestety nie znam żadnej aplikacji, która umożliwiałaby takie zachowanie telefonu.
05-03-2020 10:05 AM
Rozumiem. Kurczę, liczyłem na to, że mimo wszystko da się to jakoś ustawić biorąc pod uwagę np. czujnik zbliżeniowy. Samsung mógłby przywrócić do swoich smartfonów starą funkcję polegającą na tym, że gdy czujnik zbliżeniowy jest zakryty ekran gaśnie, w przeciwnym wypadku AoD pali się stale. Takie rozwiązanie byłoby idealne jeśli chodzi o niesamsungowe etui, no ale chyba nie jest to możliwe biorąc pod uwagę usytuowanie ww. sensora w S10.
05-03-2020 10:41 AM
@LarsonP, czujnik zbliżeniowy w nowych modelach Galaxy jest usytuowany pod wyświetlaczem i aktywowany jest wyłącznie w określonych sytuacjach jak np. w trakcie rozmowy. W związku z tym nie ma możliwości skorzystania z czujnika do wybudzania lub usypiania wyświetlacza w przypadku zamykania lub otwierania etui z klapką.
05-03-2020 02:54 PM
No ok, rozumiem. To może znasz jakieś obudowy, które są kompatybilne z Samsungami, a posiadają materiałowe wykończenia od wewnątrz i nieprzezroczyste fronty? Szkoda, że Samsung nie wypuścił oficjalnie coverów na wzór tych np. z modelu Galaxy s3, które posiadałyby magnesik kompatybilny z sensorem Halla w telefonie.
05-03-2020 02:59 PM
@LarsonP, na rynku jest ogromny wybór etui różnych producentów. Niestety nie jestem w stanie wskazać konkretnego modelu. Może warto zastanowić się nad etui LED View Cover od Samsunga?
05-03-2020 03:55 PM
Masz rację, chyba to będzie najlepszy wybór. Cóż na pewno będzie kompatybilne z moim smartfonem 😉. Dzięki za pomoc
05-03-2020 04:09 PM
@LarsonP, cieszę się, że mogłem pomóc. Koniecznie daj znać jakie są Twoje wrażenia po założeniu etui LED View Cover.
10-03-2020 09:49 AM
Zakupiłem LED View Cover od Samsunga, etui wygląda świetnie, ale mam pewien problem :P. Mianowicie po zamknięciu covera zegarek wyświetla się tylko przez chwilę po czym znika, tak samo jest z powiadomieniami. Po otrzymaniu wiadomości na Messengerze zapala mi się ikonka na coverze, ale znika po chwili. Czy to normalne zachowanie? Czy da się zrobić tak aby powiadomienia wyswietlały się do czasu aż je odczytam?
10-03-2020 09:53 AM
@LarsonP, powiadomienia z aplikacji są wyświetlane wyłącznie przez jakiś czas zarówno w etui LED View Cover jak i Clear View Cover. Żeby podejrzeć nowe powiadomienia unieś delikatnie klapkę i połóż ją ponownie. Powiadomienia powinny pojawić się ponownie. Ewentualnie naciśnij przycisk zasilania. Nie mam teraz żadnego zamykanego etui pod ręką więc nie jestem w stanie upewnić się, że tak to działa.