16-04-2020 09:28 AM
Czy resetując telefon do ustawień fabrycznych lub konfigurując nowy telefon należy pominąć przywracanie kopii zapasowej? Czy raczej nie przejmować się tym i przywracać?
16-04-2020 12:29 PM
@tomek199415, temat omawiany wielokrotnie w wielu miejscach na forum. Zdarza się, że wraz z kopią przywracane są błędy dlatego spora część użytkowników nie zaleca jej przywracania. Przywrócenie kopii nie jest jednoznaczne z wystąpieniem problemów więc w pierwszej kolejności możesz przywrócić kopię. Jeżeli jednak zauważysz błędy to wtedy wykonaj ponownie resetowanie, ale tym razem bez kopii.
04-09-2020 03:12 PM
Niestety na dniach będę musiał zrobić reset. Jeśli przywrócę tylko listę połączeń i wiadomości to nie powinno przywrócić błędów. A jeśli przywrócę błędy to skąd będę wiedział, że one są? W tej chwili muszę to zrobić ponieważ modul QI przestał działać. Mogę naładować słuchawki czy inny telefon przez ładowanie zwrote ale mojego telefonu nie mogę naładować bezprzewodowo. Wcześniej oczywiście wszystko działało. Jeśli moduł nie padł sam z siebie to obstawiam, że się zawiesił czy coś. Tak czy inaczej w tej kopii którą chcę przywrócić nie powinno być żadnych błędów. Telefon to s10e.
04-09-2020 03:14 PM
Niestety na dniach będę musiał zrobić reset. Jeśli przywrócę tylko listę połączeń i wiadomości to nie powinno przywrócić błędów. A jeśli przywrócę błędy to skąd będę wiedział, że one są? W tej chwili muszę to zrobić ponieważ modul QI przestał działać. Mogę naładować słuchawki czy inny telefon przez ładowanie zwrote ale mojego telefonu nie mogę naładować bezprzewodowo. Wcześniej oczywiście wszystko działało. Jeśli moduł nie padł sam z siebie to obstawiam, że się zawiesił czy coś. Tak czy inaczej w tej kopii którą chcę przywrócić nie powinno być żadnych błędów. Telefon to s10e.
04-09-2020 04:33 PM
@Vitas, Teoretycznie przywrócenie wiadomości i listy połączeń nie powinno spowodować żadnych błędów. Jeśli ładowanie bezprzewodowe nie będzie działać świeżo po hard resecie, to problem będzie po stronie sprzętowej. Nie można jednoznacznie stwierdzić, czy po przywróceniu kopii pojawiły się błędy. Wszystko wyjdzie z czasem w trakcie użytkowania telefonu.
04-09-2020 04:54 PM
Wszystkie dane aplikacji i ogólnie kopia telefonu krąży u mnie od s6, później przerzuciłem wszystko na s7 i z s7 na s10. Nigdy nie miałem problemu z Samsungami (no w każdym razie w granicach normy narzuconej przez exynosa) Samych wiadomości mam 2700 a połączeń prawie 2100 i wiele razy pomogło mi to i nie chcę tego tracić. Jeśli po formacie Qi nie wstanie to trudno, przeżyje to jakoś, nie używam za często ale właśnie kupiłem nową ładowarkę do domu i do samochodu i szkoda trochę Przekopałem cały internet, nikt nie miał podobnego problemu. Telefon nigdy nie upadł, chyba mam takiego pecha po prostu. Reklamacja odpada ponieważ mam telefon z Orange, mieszkam w Holandii i raczej nie ma szans na znalezienie pudełka czy karty gwarancyjnej. No nic, przeżyje rok, mam tylko nadzieję, że Samsung wyciągnie wnioski z tego roku i w s21 wszystko będzie w porządku bo szkoda zmieniać markę jak już człowiek się przyzwyczaił. Jak dla mnie nie ma bardziej kompletnego androida na rynku ale mimo to konkurencję ma silną.
04-09-2020 08:40 PM
Daj znać czy przywrócenie ustawień fabrycznych pomogło rozwiązać problem. Ciężko na ten moment stwierdzić czy to błąd po stronie sprzętu czy oprogramowania. Obawiam się jednak, że wystąpiła usterka sprzętowa w telefonie i dlatego nie działa ładowanie bezprzewodowe.
05-09-2020 09:09 AM
@Vitas, Ładowanie bezprzewodowe powinno działać także przy wyłączonym telefonie. Sprawdź i daj znać.
05-09-2020 09:27 AM
Próbowałem wszystkich dostępnych sposobów, został ostatni, przywrócenie ustawień fabrycznych. A może jest jakiś kod dialera który resetuje moduł Qi? To chyba jedyna rzecz w telefonie której nie da się zresetować, wyczyścić z danych przywrócić do ustawień fabrycznych. Jeszcze się chwilę wstrzymam przed resetem bo nie mam obecnie czasu żeby wszystko ręcznie ustawiać.
05-09-2020 09:34 AM — edytowano 05-09-2020 10:25 AM
@Vitas Nie ma takiego kodu.