Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Przycisk podgłaśniania i ściszania nie działa poprawnie

(Temat utworzony: 13-08-2021 01:38 AM)
3595 Wyświetlenia
InekZ
Explorer
Opcje

Witam, posiadam S21 Ultra od dnia po premierze i wszystko cacy super, aż do momentu około 2 tygodni wstecz (początek sierpnia), gdy przycisk do zmiany głośności przestał działać "poprawnie", chodzi mi tutaj o to, że on działa pod względem funkcjonalnym, czyli ścisza i podgłaśnia, lecz nie ma tego głośnego "klik" co zawsze było, a przy przycisku blokowania normalnie to występuje. Przycisk chodzi tak lekko jakby w ogóle oporu nie stawiał pod dotykiem... Moje pytanie jest, czy ten przycisk się po prostu wyklikał w telefonie za ponad 6k PLN w okresie pół roku? Telefon póki co nie spadł, noszony w etui sylikonowym od początku zakupionym na stronie producenta samsung, nigdy nie został zalany (oprócz brania go pod prysznic odłożony obok, ale zawsze pare kropelek na niego spadło). Co robić w takiej sytuacji?

Pozdrawiam InekZ

23 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@InekZ  Witam

Jeżeli uważasz że przycisk działa nieprawidłowo najlepiej udać się do  serwisu i przedstawić sytuacje. 

Jeżeli jest uszkodzony to zapewne zostanie wymieniony.

https://www.samsung.com/pl/support/service-center/ 

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Z Twojego opisu wynika, że to usterka mechaniczna bocznego przycisku. W związku z tym nic nie wymyślimy na forum. Zgodnie z tym co napisał @PrzemekM konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym.

InekZ
Explorer
Opcje
Okej, zanoszę do punktu autoryzowanego serwisu samsunga, czy oni operują na oryginalnych częściach? Czy zostanie yo zrobione rzetelnie i dokładnie? To jest wymiana tylko przycisku czy całego wyświetlacza włącznie? Mam obawy gdyż telefon nie kosztował 500zl...
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Części na pewno są oryginalne. Podejrzewam, że zostanie wymieniony sam przycisk, ale o szczegóły musisz pytać w punkcie serwisowym.

InekZ
Explorer
Opcje

Dziękuję wam za szybką pomoc, pozdrawiam.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Proszę bardzo. Daj znać za jakiś czas jak zakończyła się wizyta w punkcie serwisowym.

InekZ
Explorer
Opcje

Byłem w serwisie samsunga. Powiedzieli, że możliwe, że się coś dostało pod przycisk, i faktycznie nie działa tak jak powinien. Jeśli będzie wymiana to razem z wyświetlaczem, więc moje pytanie czy nie wstawią mi tu jakiegoś "badziewia" plastikowego  zamiast oryginalnego szklanego ekranu jak do tej pory... ?

0 Like
Artur1971
Voyager
Opcje
Do tak dobrego modelu i w serwisie tylko orginalne części.
0 Like
InekZ
Explorer
Opcje

Jeszcze mi powiedziano, bo zapytałem o ochronę wyświetlacza, co najlepiej kleić, czy szkło czy jakąś folie hybrydową, i gość mówi, że na ten telefon tylko i wyłącznie folia hydrożelowa bo ma telefon zaokrąglone rogi, i dodał, że nie może być utwardzona folia pod UV bo tracimy gwarancje producenta, więc moje pytanie, jeśli brat ma taki sam telefon i miał folie naklejoną i utwardzoną UV to stracił gwarancje producenta? Telefon działa normalnie bez zarzutu, jak oni to mogą sprawdzić? 

0 Like