Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Przewodowy zestaw słuchawkowy - dźwięk dzwonka przez słuchawki

(Temat utworzony: 30-10-2019 08:44 PM)
6436 Wyświetlenia
Michal_Wu
Pathfinder
Opcje

Hej
Wybaczcie, jesli temat się powtarza, ale nie mogłem znaleźć rozwiązania mego problemu.
Chodzi mi o to, że gdy podłączę przewodowy zestaw słuchawkowy, to oczekiwałbym, że dźwiek dzownka będę słyszał w słuchawkach, a w słuchawkach nie słyszę, a w głośnikach telefonu - rozmowa już jest przez zestaw, ale dzwonek dzwoni z głośników telefonu, a nie przez zestaw.
Gdzie można coś w ustawieniach zmienić, bo nie mogę znaleźć, bo mam pierwszy raz telefon Samsunga.

0 Like
10 Odpowiedzi
Michal_Wu
Pathfinder
Opcje

W zasadzie to po założeniu tego wątku wyświetliły mi sie podobne tematy (wcześniej ich nie znalazłem) i tam były podpowiedzi w tamtych problemach. Tak odnalazłem na swoim smartfonie  to, co mnie interesowało.
Przy okazj znalazłem rozwiązanie innego problemu, z jakim zwróciłem się dziś do wsparcia Samsung i powiedzieli mi, że nie da się tego zrobić, a teraz znalazłem przy okazji i okazuje się, że się da.
Napiszę więc dla innych może wskazowki, może inni nowi użytkownicy Samsunga skorzystają z tego, gdy będa mieć podobne problemy jak ja.
Zatem opiszę to w kolejnym komentarzu.

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Michal_Wu, Ustawienia --> Połączenia --> Bluetooth --> 3 kropki --> Zaawansowane --> Dzownek telefonu

dzwontel.jpg

0 Like
Michal_Wu
Pathfinder
Opcje

Aby po podłączeniu zestawu słuchawkowego dźwięki szły przez ten zestaw, należy:
- wchodzimy w aplikację "Sound Assistant"
- wchodzimy w "Ustawienia zaawansowane
- tam mamy właśnie "Alerty przez słuchawki" fabrycznie ustawione jako wyłączone (przynajmniej u mnie tak było)
- włączamy te opcję i cieszymy się dźwiękami dzwonka, powiadomień i alarmu tylko przez słuchawki, czyli otoczenie nie słyszy naszego dzwoniącego telefonu, a sam alert jest głośniejszy przez słuchawki niż w przypadku, gdy dźwięk idzie i przez głośniki telefonu i przez słuchawki.

Aby włączyć/wyłączyć ton przy nawiązaniu i kończeniu połączenia należy:
- wchodzimy w aplikację 'telefon'
- klikamy na trzy kropki w prawym górnym rogu, wybieramy 'ustawienia'
- wybieramy "dzwonki i alerty połączeń
-i tam mamy kilka opcji do włczenia lub wyłączenia w tym: wibracja przy odbieraniu/ zakończeniu połączenia oraz wspomniany ton przy nawiązywaniu połączenia i końcu połączenia.

Michal_Wu
Pathfinder
Opcje

@kamil40013
Tak, ale mnie chodziło o zestaw przewodowy.
Trochę błądziłem, bo nie znam telefonów Samsung (S10 t mój pierwszy), ale odkryłem już jak i co ustawić i opisałem to już w jednym z komentarzy.
Ale dziękuję za chęć pomocy.

0 Like
poprostuedytka
Explorer
Opcje

Witam,

Czy udało się komuś rozwiązać problem braku dźwięku połączenia w słuchawkach podczas używania przewodowego zestawu słuchawkowego? Korzystam z telefonu Galaxy S10+, nigdy wcześniej nie miałam takiego problemu. W jednym z postów w tym temacie była opcja zmiany w "Sound assistant", jednak nie ma w ustawieniach tej opcji. Być może zmieniło się to po zmianie wersji systemu. Z góry dziękuję za pomoc.

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@poprostuedytka  Jaki zestaw słuchawkowy wykorzystujesz do połączeń?

0 Like
poprostuedytka
Explorer
Opcje

Korzystam z słuchawek, które były dołączone do telefonu (AMG)

0 Like
PatrykB
Helping Hand
Opcje

@poprostuedytka

W tym przypadku zainstaluj ze Sklepu Google Play "Sound Assistant".  Następnie: Sound Assistant - >Ustawienia zaawansowane - >Alerty przez dzwonki - > Dzwonek(włączony). Daj znać czy pomogło.

0 Like
poprostuedytka
Explorer
Opcje

Zainstalowałam i ustawiłam wszystko zgodnie z zaleceniami. Teraz wszystko działa poprawnie. Wielkie dzięki! 🙂