Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z wygaszaniem ekranu na YouTube [ S20+5G OneUI 3.1]

(Temat utworzony: 09-03-2021 01:47 AM)
7146 Wyświetlenia
Grzegorz76
Pathfinder
Opcje
Witam. Od niedawna zauważyłem pewien problem podczas korzystania z aplikacji YouTube. Otóż nie zawsze, po obejrzeniu jakiegoś materiału, wygasza mi się wyświetlacz.  Dochodzi do sytuacji gdy np zasnę podczas oglądania, film się skończy, a ekran cały czas świeci do rana. Jak uważam nie jest to dobre ani dla ekranu, ani dla baterii. Spotkał się może ktoś z czymś takim? Proszę o poradę, i pozdrawiam.  PS. Dzieje się tak tylko po zakończeniu filmu. Jak wcisnę pauzę to wygaszanie działa.
22 Odpowiedzi
pooh82wawa
Journeyman
Opcje
wydaje mi się że to nie wina telefonu a ustawienia youtube. moze masz włączona opcje autoodtwarzania i po zakończeniu filmu włączają się reklamy i youtube odpala nastepny film.
Grzegorz76
Pathfinder
Opcje
No właśnie nie. Autoodtwarzanie jest wyłączone. Film się kończy i pojawia się plansza propozycji kolejnych materiałów. I wtedy powinien się wygasić ekran, a niestety tak się nie dzieje.
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@Grzegorz76 Witaj. Po nowej aktualizacji ekran nie wygasi się na YouTube jedynie lekko przyciemni na planszy kolejnych propozycji. Tylko pytanie czy to po ostatniej aktualizacji YouTube czy Androida, tak zrobili?
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@_Technik_ @Grzegorz76 Posiadam jeszcze Androida 10 i gdy skończy się film ekran się sam wyłącza po pewnym czasie, wygląda na to, że to już w Androidzie 11 zostało zmienione, że ekran się tylko przyciemnia. 

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Kacper2  Tak dokładnie sprawdziłem u siebie i tak samo po zakończeniu filmu ekran się nie wygasza.

Grzegorz76
Pathfinder
Opcje
A zabij wszystkie aplikacje w tle i zoptymalizuj telefon, i wtedy zobacz. Pierwszy raz się wygasi, później już nie. PS. Chociaż dzisiaj to też nie działa, ale daję głowę, że jeszcze wczoraj po wyczyszczeniu RAM - po pierwszym filmiku się wygasił. Zgłupiałem
0 Like
Marek_L
Apprentice
Opcje

U mnie identyczny problem. Po aktualizacji do Androida 11 telefon nie wygasza się po odtworzeniu filmu na YouTube. Jest to kłopotliwe, bo oglądam często jakieś filmiki przed snem, usypiam w trakcie, a ekran się świeci do rana.

Tymczasowo pomagało np. wyczyszczenie cache'u, próbowałem też wyłączenia opcji "aplikacje na wierzchu", czyściłem pamięć i dane aplikacji itd. Czasami jednorazowo się udawało, za chwilę YouTube świecił dalej 😞 Nie dopatrzyłem się żadnej regularności. Też zgłupiałem i szukam rozwiązania. Może jakaś aktualizacja się pojawi?

P.S. mam wrażenie, że to jednak coś z aktualizacją/ustawieniami YouTube... Sprawdzałem dzisiaj jeszcze na 2 telefonach z Androidem 10 i też się nie wygasza po odtworzeniu filmu.

Grzegorz76
Pathfinder
Opcje
Też się skłaniam, że to z winy samej aplikacji, a nie androida11 czy nowej nakładki. Mam nadzieję, że to poprawią.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Grzegorz76  Tak ta kwestia leży po stronie aplikacji.