Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z rozmowami

(Temat utworzony: 15-11-2020 05:57 PM)
4348 Wyświetlenia
Beata881
Pathfinder
Opcje
Hej mam problem ponieważ jak ktoś do mnie dzwoni to póki nie włączę i nie wyłączę głośnika w sensie głośnomówiącego to rozmówca mnie nie słyszy. Później jest już ok i normalnie można rozmawiać. A jak ja dzwonię to od razu jest ok. Nie wiem czym to może być spowodowane. Nagle zaczęło się to dziać. Mikrofon i głośnik działają. Pomoże ktoś? 
29 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Spróbuj z dialera wpisać kod *#0283#.

Wybierz pierwszą opcję - Start: RCV_1stMic i przyłóż telefon do ucha. Zacznij mówić, powinieneś słyszeć po chwili własny głos. Sprawdź, czy tutaj też słyszysz zniekształcenia.

Opcja druga- Start: SPK_1stMic  test głośnika.

Mayek
Explorer
Opcje
Przywróć telefon do ustawień fabrycznych , jeżeli rada kolegi wyżej nie przyniosła żadnego efektu :winking-face: ps. nie zapomnij o kopi zapasowej pozdrawiam :smiling-face:
0 Like
Beata881
Pathfinder
Opcje
Zrobiłam i trzeszczy w obu przypadkach. Ale to dziwne bo jak dzwonię do kogoś to działa normalnie
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Mayek  Wcześniej jeszcze można spróbować soft reset  ale najważniejsze to zrobić test zaproponowany przez vdsl

Mayek
Explorer
Opcje

Postaraj się przeczyscic troszkę głośnik dmuchnij w niego możliwe że dostały się paprochy dlatego też trzeszczy , jeszcze jedna sprawa może być siateczka przytulana od głośnika hmm spróbuj wpierw go delikatnie wyczyścić i daj znać :smiling-face:

Też tak można 
0 Like
Beata881
Pathfinder
Opcje
Też nic nadal trzeszczy podczas tego testu ale co by to miało wspólnego jak ja dzwonię do kogoś to działa ok.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Testy możesz robić za pomocą Samsung Members.

Screenshot_20201115-183848_Samsung Members.jpgScreenshot_20201115-183854_Samsung Members.jpgScreenshot_20201115-183858_Samsung Members.jpg

Beata881
Pathfinder
Opcje

Tutaj wszystko ok, nic nie trzeszczy

Głośnik mikrofon działa w testach members
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Więcej już nie mam, pomysłów co jest nie tak u ciebie.

0 Like