03-06-2019 10:20 PM
Cześć,
Zwracam sie do was z tym tematem gdyż już nie mam pomysłów co z tym fantem zrobić.
Korzystam z 2 kart w trybie dual. Pierwotnie miałem 2 różnych operatorów Tmobile i Orange. Wszystko pięknie działało do momentu aż nie przesiadłem się z s9+ na s10+ gdzie coraz częściej dostawałem informacje, że nie można się do mnie dodzwonić. Zacżąłem weryfikować problem i faktycznie jak rozmawiałem przes SIM 2 to osoby dzwoniące na SIM 1 dostawały informację, że abonent czasowo niedostępny lub nie ma takiego numeru?!. Co ciekawe gdy rozmawiam z SIM 1 to bez problemu działa przekierowanie i dostaje powiadomienie o telefonie oczekującym z SIM 2.
Sprawe zgłosiłem do sieci i nic nie poprawili. W związku z kończącą się umową na T-mobile pomyślałem, że przejde do orange to nie powinno być wtedy problemu (w końcu ten sam operator) niestety dalej bez poprawy.
Sprawdzałem to na inych telefonach z DUAL SIM i tam wszystko działa ok
Zaznaczę, że mam włączoną opcję wszystkie karty sim aktywne oraz przekierowanie pomiedzy kartami
W czym może być problem? bywają takie sytuacje gdzie rozmawiam 90% przez 2 sim i chce ktoś sie połączyć z SIM 1 a nie ma nr na SIM 2 i nie ma takiej możliwości (operator mówi, że nie ma takiego numeru)
Problem jest tylko i wyłaćznie z SIM 1. Telefon formatowałem chyba ze 3 razy i nic to nie dało
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
04-06-2019 04:02 PM
Cześć @wojoo
Witaj na forum.
Komunikat, o którym mówisz, pojawia się w przypadku, nieprawidłowego przekierowania (na błędny numer). 😞
Warto by spróbować jeszcze raz ustawić wszystko ręcznie, jeżeli nie zadziałało automatycznie.
Będzie to trochę skomplikowane, ale postaram się opisać. :)
Zacznij od ustawienia na jednej i drugiej karcie informacji o połączeniu oczekującym:
Zielona słuchawka > Trzy kropki w prawym górnym rogu > Ustawienia > Więcej ustawień > Poł. Oczekujące (włącz).
Teraz przekierowanie ręcznie:
Zielona słuchawka > Trzy kropki w prawym górnym rogu > Ustawienia > Więcej ustawień > Przekazywanie połączeń > Połączenia głosowe i teraz odpowiednio z karty 1 na 2 (numeru) w opcji 2, 3 oraz 4 i odwrotnie z karty 2 na 1 (numeru) analogicznie opcje 2,3 i czwartą.
Jeżeli będziesz miał problem z ustawieniem tego, to daj znać i oczywiście czy udało się to ogarnąć.
„Musimy nauczyć się uzyskiwać potrzebną nam energię bez zużywania surowców.“ — Nikola Tesla
04-06-2019 04:02 PM
Cześć @wojoo
Witaj na forum.
Komunikat, o którym mówisz, pojawia się w przypadku, nieprawidłowego przekierowania (na błędny numer). 😞
Warto by spróbować jeszcze raz ustawić wszystko ręcznie, jeżeli nie zadziałało automatycznie.
Będzie to trochę skomplikowane, ale postaram się opisać. :)
Zacznij od ustawienia na jednej i drugiej karcie informacji o połączeniu oczekującym:
Zielona słuchawka > Trzy kropki w prawym górnym rogu > Ustawienia > Więcej ustawień > Poł. Oczekujące (włącz).
Teraz przekierowanie ręcznie:
Zielona słuchawka > Trzy kropki w prawym górnym rogu > Ustawienia > Więcej ustawień > Przekazywanie połączeń > Połączenia głosowe i teraz odpowiednio z karty 1 na 2 (numeru) w opcji 2, 3 oraz 4 i odwrotnie z karty 2 na 1 (numeru) analogicznie opcje 2,3 i czwartą.
Jeżeli będziesz miał problem z ustawieniem tego, to daj znać i oczywiście czy udało się to ogarnąć.
„Musimy nauczyć się uzyskiwać potrzebną nam energię bez zużywania surowców.“ — Nikola Tesla
04-01-2022 12:21 PM
Witam. Miałem podobny problem i dałem rade z tą podpowiedzią. Problem był u mnie taki na S10e że mam 2 aktywne karty sim służbową i prywatną. Kiedy służbowy nie miał zasięgu to włączała się prywatna poczta, zamiast przysłać SMS o próbie połączenia, kiedy miałem przekierowanie służbowego numeru na kolegę gdy miał dyżur to jak nie był w zasięgu to włączała się moja prywatna poczta i ludzie się skarżyli że się nie mogą dodzwonić. Jak ktoś będzie szukał w S10e aby poustawiać przekierowania to kolejno :
Zielona słuchawka -> 3 kropki -> Ustawienia -> Usługi dodatkowe
I wtedy odpala się menu 2 kart sim gdzie trzeba wybrać spośród innych funkcji
Przekazywanie połączeń - w którym można poustawiać wszystkie rodzaje przekierowań dla obydwóch kart.
Pozdrawiam Paweł
08-07-2022 05:58 PM