Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z podłączeniem galaxy S10 do PC

(Temat utworzony: 19-05-2020 12:10 PM)
4636 Wyświetlenia
zajdi6
Student
Opcje

Mam problem z połączeniem S10 do PC. Po wpięciu przewodu USB C do telefonu nie może nawiązać połączenia, na zmianę rozłącza się oraz ładuje telefon. Sprawdzałem na 3 przewodach oraz 2 PC, inne telefony zachowują się normalnie. 
Ładowanie telefonu na ładowarce odbywa się normalnie.

0 Like
10 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@zajdi6, sprawdź czy problem występuje w trybie bezpiecznym. Wykonaj również wipe cache partition oraz czyszczenie danych aplikacji USBSettings. Aby wyczyścić dane przejdź kolejno do: Ustawienia > Aplikacje > trzy kropki > Pokaż aplikacje systemowe > USBSettings > Domyślna pamięć > Wyczyść dane.

0 Like
zajdi6
Student
Opcje

Problem występuje nadal w trybie bezpiecznym, wykonałem również wipe cache partition  oraz wyczyściłem dane 

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@zajdi6, jeżeli kable są oryginalne to niestety nie mam innych pomysłów. Możliwe, że to usterka portu USB. Poczekaj na podpowiedzi od innych forumowiczów.

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@zajdi6  Pobierz USB Driver 

zajdi6
Student
Opcje

Niestety nie pomogło 

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@vdsl2 @mirudo24  Czyli co usterka portu USB?

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@PrzemekM, nie wykluczam takiej możliwości.

@zajdi6, spróbuj jeszcze przeczyścić delikatnie port USB. Jeżeli to również nie pomoże to konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym.

Members_kp51Y6B
First Poster
Opcje

Dołączam się do problemu, również mam s10+ galaxy i najwidoczniej coś się stało z portem usb bo jednocześnie się łączy i rozłącza .... bez możliwości przesyłu danych. Wykonałem wszystkie kroki W/W bez skutku . Proszę o pomoc

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czy ładowanie przewodowe telefonu odbywa się bez zakłóceń? Spróbuj podłączyć telefon do komputera za pomocą innego kabla. Jeżeli masz możliwość to sprawdź również połączenie z innym komputerem.

0 Like