08-04-2021
07:51 PM
– ostatnio edytowany
09-04-2021
07:22 AM
przez
JustynaM
10-07-2021 11:01 AM
26-01-2022 02:16 PM
Witam, dostarczono mi dzisiaj Samsunga S21 Ultra po przedłużeniu umowy na kolejne 2 lata. Nie bylo w ofercie nowego wiec wziołem odnowiony. Telefon w stanie wizualnym jak nowy, pierwsze uruchomienie i problem z Wi-Fi. Nie ma mowy o przywracaniu ustawień bo telefon uruchomiony od zera. Znajduje sieci wi-fi (5 i 2,4ghz) po wpisaniu hasla łaczy sie i wyłacza moduł Wi-Fi (przechodzi w dane komórkowe). Postanowilem puścić dalej konfiguracje i pobrać wszystkie aktualizacje wraz z androidem 12 przez LTE bo myślę ze moze ma jakiś shiz ze softem. Zero poprawy, nie ma opcji połączenia sie z siecia wi-fi (Samsung note 10 smiga na wszystkich sieciach doatepnych w domu). Zadzwonilem na biuro obsługi i kazali oddać telefon na reklamację. Wiec w 5min zjawilem sie w salonie Orange.
Nie wydaje mi się zeby problem był po stronie oprogramowania, nie działa od początku oraz po zainstalowaniu android 12 z najnowsza nakladka.
Wniosek: jak można wysłać telefon za taki hajs Niesprawny ?! Przecież to jest nie do pomyślenia i zrozumienia.
26-01-2022 02:43 PM
26-01-2022 02:59 PM
Dzięki, mam nadzieję że ogarną to w miarę szybko. Raczej bym nie liczył na wymianę telefonu bo to jest wersja odnowiona (brak nowych w ofercie online). Szczerze to miał bym większego doła jak bym sprzedał aktualnego Note 10 z którym nigdy nie było problemu i został z samą kartą SIM, wstrzymałem się ze sprzedażą (mimo że kupca już mam) to przynajmniej jest z czego dzwonić...nie mniej jednak zostaje mocny niesmak i wątpliwości po takim zdarzeniu. Da się żyć bez wifi przy aktualnych GB w ofercie ale no nie z flagowym modelem Samsunga najbardziej PRO i ULTRA EVER z pośród wszystkich aktualnie wyprodukowanych przez Samsunga !
26-01-2022 03:24 PM
A problem z Wi-Fi wrócił czy wszystko w porządku od momentu ozdrowienia ?
26-01-2022 04:00 PM
26-01-2022 04:06 PM
Kurcze pytanie tylko dla czego po aktualizacji do Androida 12 i wszystkich innych rzeczy nic sie nie poprawiło. Po włączeniu wifi odnajduje sieci laczy sie z pierwszą lepsza zapisaną następnie samoczynnie przesuwa suwak na Wi-Fi OFF i tyle w temacie. Ponowny reset do ustawień fabrycznych i sytuacja identyczna. Wiec raczej ciezko tutaj winic soft 🥴🤔
26-01-2022 05:18 PM
@eldo85 Cześć
No niestety taki telefon odnowiony to nigdy nie wiadomo do końca co wcześniej przeszedł. W takiej sytuacji tylko reklamować.
26-01-2022 05:42 PM
Telefon sam w sobie robi wrażenie jak nowy. Mialem wątpliwości przed zakupem co do stanu ale brałem pod uwage usterki technicznej po tym jaka informacja jest w opisie (telefon sprawdzony) 😐 Cena jest w porządku bo sprzęt posiada 12mc gwarancji (rękojmi) wiec trzeba się liczyć z tym ale fakt ze dostaje sie w ramach przedluzenia umowy sprzęt bezpośrednio od OPERATORA wadliwy mimo w/w zapewnień oficjalnie na stronie no to coś chyba jest nie tak.
10-02-2022 06:29 PM
Witam. Wczoraj kupiłem S21 i mam problem z wifi. Otóż gdy połączę się z wifi po paru minutach tracę internet. Jestem połączony ale brak internetu. Resetowałem ustawienia. Robiłem hard reset telefonu który ma 1 dzień hah. Wszystkie aktualizacje zrobione. Ale niestety to nic nie dało. Dodam że na innych urządzeniach w domu wszystko jest ok. A internet z karty też dobrze działa. Spotkał się już ktoś z takimi problemami? Z góry dziękuję za pomoc