Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z połączeniem WiFi

(Temat utworzony: 08-04-2021 07:51 PM)
9499 Wyświetlenia
HulkSmash
Navigator
Opcje

Witam. Właśnie dostałem swojego nowego Samsunga Galaxy S21 Ultra 5G. Po pierwszej konfiguracji i połączeniu się z siecią WiFi od razu zaczęły się problemy z połączeniem WiFi. Ciągle zrywa połączenie pokazując że z powodu słabego sygnału sieć została przełączona na dane mobilne. Sygnał mojej sieci WiFi ma 100% siły w tym miejscu i pozostałe urządzenia w tym starszy model S20+ działa bez zarzutu. Czytałem na forach samsunga że ta usterka występuje bardzo często w tych modelach. Kupiłem telefon za 6 tysięcy złotych i nie mogę nawiązać połączenia z WiFi. Robiłem juz wszystkie podstawie rzeczy jak reset ustawień sieciowych, reset routera, przywrócenie telefonu, wipe catch itd... nic nie pomaga. Mam w domu ok 10 urządzeń i każde ma 100% siły i wszystko gra. Mam router z nowym standardem WiFi 6 wiec powinno chulać jak rakieta...proszę o pomoc. 

55 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czy zaktualizowałeś telefon do najnowszej wersji oprogramowania? Jaką obecnie posiadasz wersję w telefonie?

HulkSmash
Navigator
Opcje
Tak dzis po wyjęciu z pudelka od razy zaktualizowałem do najnowszej wersji. Firmware jak i wszystkie aplikacje systemowe. Zaznaczę ze problem występuje tylko w sieciach 5G w 2.4Ghz jest ok. Ale nie po to mam router 5Ghz z WiFi 6 i telefon z tym takimi możliwościami zeby używać starego pasma wifi. Czytałem na zagranicznym forum Samsunga i bardzo dużo osób ma ten sam problem który opisuje.
0 Like
Nautilus-X
Pioneer
Opcje
Ja kupiłem wczoraj i po aktualizacji wszystko jest ok.
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czy przywracałeś kopię zapasową z poprzedniego urządzenia? Zdarza się, że wraz z kopią przywracane są błędy. Czy w routerze również znajduje się najnowsze dostępne oprogramowanie?

HulkSmash
Navigator
Opcje
Tak wszystko jest najnowsze. Nie przywracałem jest świeża instalacja.
0 Like
HulkSmash
Navigator
Opcje
A przed aktualizacją było coś nie tak?
0 Like
Nautilus-X
Pioneer
Opcje
Było wszystko ok bo po uruchomieniu ustawiłem WiFi i dużo pobierał aplikacji i aktualizacji .
Nie zauważyłem problemów wyżej opisanych.
Może wina po stronie routera?
HulkSmash
Navigator
Opcje
Mam S20+ od roku i jest ok. I kilka innych urządzeń. Wyłączyłem funkcje inteligentnego przełączania na dane komórkowe przy słabym sygnale wifi i pomogło. Co nie oznacza że problem został rozwiązany bo sygnał jest 100% na wifi a mimo to wyrzuca go i przełącza na LTE. Więc niby można to wyłączyć ale tak czy siak jest jakiś błąd po stronie telefonu. S20+ ma praktycznie ten sam system, androida i ustawienia i jest zawsze wifi aktywne. Tu 10 sekund i bum nie ma. Włączę, wyłączę i znów działa przez parę minut. Nie mam pomysłu co to może być.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

W takim wypadku zachęcam do zgłoszenia błędu za pomocą aplikacji Samsung Members. Poniżej wklejam odnośnik z instrukcją.

Wskazówka - zgłaszanie błędu do firmy Samsung
https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-mobilne-i-us%C5%82ugi/poradnik-jak-zg%C5%82osi%C4%87-b...