Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z nagrywaniem wideo S9 w 4K

(Temat utworzony: 11-12-2019 01:05 PM)
1339 Wyświetlenia
BoniS
Journeyman
Opcje

Witam wszystkich.

Chciałbym poruszyć problem z nagrywaniem wideo w telefonie w jakosci 4K (30 lub 60 kl/s). Nagrywanie odbywa sie na pamieć wewnetrzną telefonu wiec nie moze byc mowy o problemie z karta pamieci. Telefon z aktualnym softem i po resecie.

Podczas nagrywania co jakiś czas obraz zaczyna haczyć jakby sie zacinał lub klatkował. Chodzi o nagrywanie kiedy poruszam telefonem (powiedzmy, że obracam się wokół własnej osi i chcę nagrać otaczajacą scenografię). Film nagrywany i nagrany jest przerywany - są widoczne skoki obrazu. Wygląda to jakby co kilka sekund był "przeskok" klatki nagrywanej. Widać to później na filmie odtwarzanym.

Sprawdziłe to na 3 innychtelefonach  i na wszystkich występował ten sam efekt. Sprawdziłem takze na S10 i takze on występuje ale w mniejszym stopniu. Prosże zobaczcie czy u siebie też coś takiego zauważyliście? A mozę wiecie jak ten problem rozwiązać? 

PS. czy nie denerwuje Was, że filmy w 4K można nagrywać tylko 10 minutowe? w telefonach konkurencji takich ograniczeń nie ma...

9 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@BoniS  Z powodu takich przeskoków podczas nagrywania aparatem, tylko z taką różnicą że ten efekt jest nie tylko przy 4K, ale też w innych rozdzielczościach mój telefon wylądował w serwisie 

BoniS
Journeyman
Opcje

Dziękuje za odpowiedź. Ale z tego wynika, że powinenem oddać wszystkie posiadane telefony.. a raczej powinni to zrobic wszyscy posiadacze S10. Chyba, ze inne osoby u siebie nie zaobserwowały tego typu problemu?

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@BoniS a dlaczego posiadacze S10? Jeżeli problem, a sprawdzałem na swoim, nie występuje.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
FACETO
Pathfinder
Opcje
https://youtu.be/Ta1uCRHGdl0
Czas 10:40. Gościu wyjaśnia dlaczego smartfon szarpie obraz i jak sobie z tym radzić.
mattimac
Pathfinder
Opcje

Zauważyłem że problem występuje częściej / zawsze gdy nagrywacie na kartę SD niż na pamięć wewnętrzną.

0 Like
FACETO
Pathfinder
Opcje

To kup szybszą kartę.

0 Like
mattimac
Pathfinder
Opcje

Mam bardzo szybką kartę i nie rozwiązuje to problemu .

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@mattimac  Jaką masz kartę pamięci?

0 Like
Czarekb
Journeyman
Opcje

Witam korzystam z S10 na nowym Androidzie 11 mam ten sam problem przy nagrywaniu w 4k klatkuje....jakaś kpina.

0 Like