Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z nadmiernym grzaniem się Galaxy S21

(Temat utworzony: 11-08-2021 06:16 AM)
20839 Wyświetlenia
Camill
Explorer
Opcje
Dzień dobry.

Od wczoraj jestem posiadaczem telefonu Samsung Galaxy S21 128GB 5G. Niestety telefon bardzo się nagrzewa. Podczas zwykłego użytkowania jak np. przeglądania stron internetowych, używania discorda czy whatsapp telefon potrafi zrobić się bardzo ciepły. Podczas grania telefon po jakimś czasie zaczyna wręcz parzyć w rękę. Gdy dodatkowo próbuję grać z podpiętą ładowarką to po chwili urządzenie przestaje się ładować z powodu zbyt wysokiej temperatury. Szczerze mówiąc przesiadłem się na S21 z S9 i jestem w szoku bo w S9 nie miałem takich problemów. Pytanie co z tym zrobić bo do sklepu zwrócić niestety nie mogę gdyż telefon zakupiłem bezpośrednio w sklepie stacjonarnym ale z drugiej strony telefon "piec" za tyle pieniędzy jest dla mnie nieakceptowalny.

Pozdrawiam serdecznie. 
112 Odpowiedzi
Camill
Explorer
Opcje
Rozumiem aczkolwiek powiem tak: skoro stary Samsung Galaxy S9 nie przegrzewa się podczas gier będąc podłączonym pod ładowarkę i mają uruchomione inne aplikacje w tle to po najnowszym telefonie mam większe wymagania niż żeby za każdym razem wszystko wyłączać bo telefon może się przrgrzewać. Przedwczoraj telefon wywalił nawet komunikat o przegrzaniu i pozamykał wszystko... chyba nie na tym rzecz polega? Z drugiej strony nie wydaje mi się bym nagle zaczął użytkować S21 bardziej niż S9... aplikacje mam te same, wszystko raczej jest identycznie na obydwu telefonach a jednak 58 stopni vs 47 w porywach... Mam nadzieję, że jednak będziesz miał rację i trafiłem po prostu na wadliwy model i mi wymienią. Telefon sam w sobie bardzo mi się podoba i nie zależy mi na zwrocie gotówki czy coś...
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Niestety na forum nie będziemy w stanie udzielić dalszych wskazówek. Wykonałeś hard reset i problem pozostał. W takim wypadku pozostaje złożyć reklamację, zgodnie z tym co napisaliśmy wcześniej.

Camill
Explorer
Opcje
Jasne. Dziękuję za pomoc i aktywność w tym temacie. Pozdrawiam serdecznie.
0 Like
Kriss_33
Pioneer
Opcje
Siema, mam ten sam problem!! Mój s21 ultra grzeje sie identycznie, nie da się pograć, korzystać z nawigacji itd, tel nagrzewa sie do takich temperatur że ciężko go przylozyc do ucha aby zadzwonić..
0 Like
Camill
Explorer
Opcje
Ja dzisiaj albo jutro idę do sklepu reklamować z tytułu rękojmi. Dzwoniłem tam wstępnie i zwrotu mi nie przyjmą jako że kupiłem bezpośrednio w sklepie stacjonarnym.

Jeśli jeszcze nie próbowałeś to spróbuj zrobić hard reset i zainstalować wszystko manualnie zamiast korzystać ze Smart Switcha. Niektórym to pomoglo z tego co czytałem. Jeśli nie pomoże to pozostaje Ci ścieżka zwrotu lub reklamacji.
0 Like
Kriss_33
Pioneer
Opcje
Nie pisze tutaj nic czego nie wiem, miałem dziesiątki smartfonow z którymi obcowałem i żaden ale to żaden mi się tak nie grzał, mam pewne podejrzenia ale jestem w fazie testów więc chwilowo nic nie będę pisał..
0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Kriss_33 A czy przywracałeś kopię zapasową? 

0 Like
Kriss_33
Pioneer
Opcje
Nigdy nie robiłem kopii zapasowej co za tym idzie nigdy nie przywracałem, zawsze nowy tel. Konfiguruje od początku przy czym od razu uczę się nowego nabytku.
0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Kriss_33 Zapoznaj się jeszcze z instrukcją obsługi na temat przegrzewania się urządzenia, od strony 7.

https://downloadcenter.samsung.com/content/UM/202103/20210309133616390/SM-G99X_UM_Open_RR_Pol_Rev.1....