Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z klawiaturą Samsung

(Temat utworzony: 25-02-2021 09:31 AM)
1221 Wyświetlenia
Piotreq320
Journeyman
Opcje
Witam, na moim Samsungu Galaxy S10 Lite mam uciążliwy problem z klawiaturą Samsung w trybie pisania "ślizgając" po niej palcem które widać na załączonych filmikach. Każdy z problemów pojawia się praktycznie za każdym razem gdy coś piszę.
Filmik nr 1 - słownik jak widać znajduje przykładowe słowo "upatrzone" ale po podniesieniu palca nic się nie wpisuje. 
Filmik nr 2 - notoryczne klatkowanie podczas pisania.
Filmik nr 3 - wpisuję słowo przykładowe, tu "różnie", słownik je znajduje a po puszczeniu pojawia się zupełnie inne słowo. 

Inne których jeszcze nie uchwyciłem to np. jeśli ręcznie wpiszę nowe słowo którego nie ma w słowniku to następne "wyślizgane" słowo zmienia się na to co przed chwilą dodałem do słownika mimo że może zaczynać się nawet z drugiej strony klawiatury czy składać się z zupełnie innych liter.

Czyszczenie pamięci podręcznej, czy wipe cache partition niestety nie pomaga.

0 Like
5 Odpowiedzi
Banan52
Troubleshooter
Opcje
Ta klawiatura samsung jest nie dla Polski , zobacz dyktowanie głosowe , język polski zniknął . Zresztą po kiego samsung sprzedaje produkty w Polsce skoro brak j. polskiego , dotyczy także bixby..
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Spróbuj na początek wyczyścić dane aplikacji Klawiatura Samsung. Poniżej znajdziesz wskazówki. Pamiętaj, że musisz włączyć wyświetlanie systemowych aplikacji.

💡 Wskazówka - rozwiązywanie problemów z aplikacjami:
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

0 Like
Piotreq320
Journeyman
Opcje
A wielka szkoda bo w porównaniu do np. klawiatury od Google do której będę zmuszony wrócić, klawiatura od Samsunga wydaje się mieć bogatszy słownik szczególnie jeśli chodzi o końcówki słów. A na załączonych filmikach widać że dobrze rozpoznaje gesty ale później "głupieje".
0 Like
Piotreq320
Journeyman
Opcje
Na razie wyczyściłem jeszcze raz pamięć ale niestety już podczas pisania odpowiedzi sytuacja się powtarza. Wipe cache partition też wykonywałem przed pisaniem oryginalnego postu i niestety nic to wtedy nie pomogło.
0 Like
Premizlaus
Navigator
Opcje
zainstaluj gboard
0 Like