Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z dotykiem w galaxy s9

(Temat utworzony: 19-09-2018 09:38 PM)
12909 Wyświetlenia
szymix99
Apprentice
Opcje

Witam. Mam problem z dotykiem w galaxy s9. Telefon posiadam od 2 dni. Podczas pisania wiadomosci ekran nie wychwytuje wszystkich klikniec w skutek czego wiadomosc musze pisac albo powoli albo pisac ja palcem wskazujacym, poniewaz piszac dwoma kciukami telefon w kazdym wyrazie nie wychwytuje kilku liter. Ekran ma jakby ustawienie ze musze trafic idelanie w dana literke zeby ja napisac i musi nastapic przerwa przed nastepnym przycisnieciem. To samo dotyczy przegladania roznych stron i wlaczania aplikacji. Nieraz trzeba kliknac kilka razy zeby aplikacja sie wlaczyla. Miał ktoś podobnie? Dodam że mam szkło ochronne ale bez szkła dzieje się to samo.

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
szymix99
Apprentice
Opcje
Problem rozwiązany. Trzeba było tylko w ustawieniach zaawansowanych zwiększyć czułość dotyku. Teraz wszytko działa. Gdyby ktoś jeszcze miał z tym problem to polecam zrobić to samo i sprawdzić czy działa.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
7 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje

Skoro masz 2 dni to proponuję przywrócić do fabryki, bez instalacji zewnętrznych aplikacji. Warto sprawdzić co się dzieje na czystym systemie.

Szkiełko to jakiej produkcji/producenta?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
szymix99
Apprentice
Opcje
Poczekam jeszcze na odpowiedź od Samsunga. Ale ten pomysł na przywrócenie ustawień fabrycznych brzmi sensownie z tego powodu iż od razu przy konfiguracji telefonu przesłałem pliki przez smart switch. Może wkradł się jakis blad. Dzięki.
0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@szymix99 nie napisałeś nic kto jest twórcą szkiełka.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
szymix99
Apprentice
Opcje
Nie pamiętam. Musiał bym pojechać do punktu w którym zakładali ale one nie ma nic wspólnego z dotykiem bo bez szkła było to samo. I na ustawieniach fabrycznych to samo.
0 Like
Rozwiązanie
szymix99
Apprentice
Opcje
Problem rozwiązany. Trzeba było tylko w ustawieniach zaawansowanych zwiększyć czułość dotyku. Teraz wszytko działa. Gdyby ktoś jeszcze miał z tym problem to polecam zrobić to samo i sprawdzić czy działa.
0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@szymix99 powiem Ci tak, nigdy do tej pory na żadnym modelu S nie musiałem zwiększać czułości dotyku po zastosowaniu jakiejkolwiek markowej ochrony wyświetlacza.

Na obecnym S9+ również, a już ich trochę na zmieniałem, bo jestem testerem producenta takich zabezpieczeń.

0 Like
bpietras92
Pathfinder
Opcje
Podobnie było u mnie, najtańsze kupione szkło na cały ekran (koło 10 zł na allegro), bez zwiększenia czułości dotyku nie szło pracować na telefonie, teraz zastanawiam się nad jakimś lepszym szkłem.

Jeśli moja odpowiedź pomogła Ci kliknij LIKE.
0 Like