Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z ładowaniem S20

(Temat utworzony: 02-10-2020 08:04 PM)
4103 Wyświetlenia
Canthre
Explorer
Opcje

Witam! Mam problem z nową, kupioną dzisiaj S20. Nie ładuje się przez oryginalną ładowarkę - na chwilę pojawia się symbol ładującej się baterii i znika po sekundzie. Telefon reaguje na ładowarkę od S8, a co ciekawe samo S8 ładuje się ładowarką od S20... skąd ten brak kompatybilności? 

0 Like
adwokatbulla
Pioneer
Opcje

Wipe nic nie dal 😞 inne ladowrki to samo

Kwestia softu po którejś aktualizacji ?

Dodam ze to pojawia się losowo raz na 10 podpiec do ladowania. i w sumie to tylko na jednej ładowarce taki problem wystepowal ale tylko z tym telefonem, inny tel ladowany ta ladowarka takich symptomow nie zdradzal.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Wcześniej wspomniałeś, że wykonywałeś hard reset. Czy po resetowaniu przywracałeś kopię zapasową? Przyznam, że nie mam innych pomysłów. Możliwe, że to usterka sprzętowa a w takim wypadku konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym.

0 Like
adwokatbulla
Pioneer
Opcje

Nie, kopii nie przywracałem, ale to na samym początku nie występowało, teraz generalnie pojawia sie wtedy kiedy telefon, włacze/wylace i odlacze od ladowania, bo podczas dnia nic sie nie dzieje, tak jakby jakis proces sie nie odpalal czy co, alboi ktora aktualizacja namieszala

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Zachęcam do zgłoszenia tego błędu za pomocą aplikacji Samsung Members. Poczekaj również na podpowiedzi od pozostałych forumowiczów.

adwokatbulla
Pioneer
Opcje
poszło, podejrzewam jakiś proces nie ładuje się od razu i nie odczytuje podpięcia, wypięcia ładowarki.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Gdyby problem tkwił w konkretnej wersji oprogramowania to mielibyśmy więcej tego typu zgłoszeń na forum. Jeżeli się nie mylę to jesteś pierwszą osobą, która zgłasza taki problem, dlatego podejrzewam usterkę tym bardziej, że przywracałeś ustawienia fabryczne i sprawdzałeś ładowanie na innych ładowarkach.

0 Like
adwokatbulla
Pioneer
Opcje
ok, ale skoro jak odlacze ładowarkę i dalej telefon wyświetla przez ok 10 sekund informacje że się ładuje to według mnie chyba soft, bo jak usterka sprzętową?
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@adwokatbulla  Jaki masz dokładny model telefonu ? Czy jest to wariant XEO, czy od operatora ?

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Niestety ciężko stwierdzić na podstawie objawów czy to błąd po stronie oprogramowania czy sprzętu.

adwokatbulla
Pioneer
Opcje
od operatora od orange opv s20 plus 5g
0 Like