Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z ładowaniem S20

(Temat utworzony: 02-10-2020 08:04 PM)
4094 Wyświetlenia
Canthre
Explorer
Opcje

Witam! Mam problem z nową, kupioną dzisiaj S20. Nie ładuje się przez oryginalną ładowarkę - na chwilę pojawia się symbol ładującej się baterii i znika po sekundzie. Telefon reaguje na ładowarkę od S8, a co ciekawe samo S8 ładuje się ładowarką od S20... skąd ten brak kompatybilności? 

0 Like
28 Odpowiedzi
kubanaro
Pathfinder
Opcje

Może jest uszkodzona ładowarka od s20? Sprawdź w telefonie ustawienia ładowania, bo może np. jest problem z szybkim ładowaniem na s20, a po podłączeniu do s8 ładuje w trybie normalnym.

0 Like
Canthre
Explorer
Opcje

Ładowarka jest chyba ok, bo S8 na niej się ładuje. Natomiast S20 na tej starszej ładowarce ładuje się w sposób "szybki" (no, standard z 2018 roku :P) 

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Najlepszym sposobem na sprawdzenie telefonu byłoby skorzystanie z innej ładowarki przeznaczonej dla modelu S20. Jeżeli w dalszym ciągu będą występować problemy z ładowaniem to może to oznaczać usterkę portu ładowania. W takim wypadku konieczna będzie wizyta w punkcie serwisowym.

Canthre
Explorer
Opcje
Problem rozwiązał się po ponownym uruchomieniu S20. Czy parowanie telefonów (przez Smart switch) mogło mieć na to wpływ? Przyznaję, że parowanie rozpoczęłam w trakcie konfiguracji, a ładowarkę podłączyłam później, w trakcie parowania.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Nie podejrzewam żeby parowanie urządzeń za pomocą Smart Switch mogło mieć wpływ na ładowanie telefonu. Najprawdopodobniej wystąpił jakiś tymczasowy problem, który udało się rozwiązać za pomocą ponownego uruchomienia telefonu. Najważniejsze, że udało się naprawić problem.

adwokatbulla
Pioneer
Opcje

U mnie jest tak ze jak podlacxe ładowarkę to czasami po chwili dopiero pojawia się komunikat  o ładowaniu a jak odlacze to chwilę jeszcze pokazuje że niby ładowarka jest podlacxoma

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czy korzystasz z fabrycznej ładowarki? Czy taka sytuacja występuje od nowości? Ile dokładnie trwa ta chwila?

0 Like
adwokatbulla
Pioneer
Opcje

Tak z fabrycznej, nie od nowości właśnie.  Tel mam od pół roku i temat parę razy wystąpił dopiero w przeciągu ostatniego miesiąca .  Chwila trwa 15-do20  sekund

Format robiłem i nie pomogło soft najnowszy

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

To zdecydowanie za długo. Spróbuj na początek wykonać wipe cache partition. Zabieg ten nie usuwa żadnych danych z telefonu. Jeżeli masz możliwość to sprawdź również ładowanie za pomocą innej ładowarki.

wipe cache partition: https://eu.community.samsung.com/t5/telefony-i-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczny-i-...