Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Powiadomienia po włączeniu ekranu

(Temat utworzony: 14-03-2021 09:04 PM)
1216 Wyświetlenia
Jurek
First Poster
Opcje
Cześć! 
Wydaje mi się, że od czasu upgrade do najnowszego UI przestały działać powiadomienia z części aplikacji. Dokładniej, gdy otwieram etui i odblokowuję ekran, dopiero wówczas ding-ding-ding-ding, potrafi pojawić się cała masa zaległych...
Usuwałem apki z optymalizacji baterii, ale nie pomogło. Powiadomienia oczywiście dozwolone.

Podpowiecie coś?
0 Like
14 Odpowiedzi
Kattt
Journeyman
Opcje
Nie pomogę ale zgodzę się z tym - mam ten sam problem. Najbardziej denerwuje mnie, że nie dostaję powiadomień, gdy mam nieodebrane połączenie od siostry. Od wszystkich pojawia się ikona nieodebranego połączenia tylko nie od niej. Dopiero jak odblokuję telefon. Prawdopodobnie jedyne co Ci tu podpowiedzą to reset do ustawień fabrycznych i ustawianie wszystkiego od nowa.
0 Like
Jurek
First Poster
Opcje
Próbowałeś już tego? :smiling-face: Bo jeśli nie, lub nic nie dało, to obawiam się straty czasu... :smiling-face:
0 Like
Kattt
Journeyman
Opcje
Nie, nie próbowałam, bo mam za dużo wszystkiego na telefonie. Nie będę siedziała dwóch kolejnych dni żeby spisywać hasła, przenosić zdjęcia itp. i robić ustawienia po raz kolejny.
0 Like
Jurek
First Poster
Opcje
@Kattt, Wybacz proszę życie rodzaju męskiego w poprzednim poście 😞
Co do meritum, pełna zgoda, myślę tak samo.
0 Like
Kattt
Journeyman
Opcje
nie gniewam się wcale 🙂 zdarza się, zwłaszcza, że nie użyłam w pierwszym poście formy żeńskiej 😉 Ogólnie to czekam na kolejne aktualizacje aplikacji, albo telefonu.
rys3
Pathfinder
Opcje
mam ten sam problem
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Na początek wykonajcie wipe cache partition. Zabieg nie usuwa żadnych danych z telefonu.

Instrukcja - wipe cache partition
https://eu.community.samsung.com/t5/telefony-i-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczny-i-...

0 Like
Jurek
First Poster
Opcje
Dzięki za news. Wykonałem zabieg, poobserwuję i dam znać, czy/co się zmieniło.
0 Like
Jurek
First Poster
Opcje
Chyba już wiem, co odpowiada za opisywany stan rzeczy. By the way, czyszczenie pamięci podręcznej nic nie zmieniło.
Jest to po prostu wina, tak piszę świadomie "wina" włączonego ustawienia "Oszczędzanie energii". Okazuje się, że po wyłączeniu tego ustawienia powiadomienia po pierwsze są dostarczane, bo nie zawsze były, a po drugie, są wyświetlane o zaplanowanej godzinie, a nie gdy otworzę etui i jestem zasypywany wiadomościami, jak bym poprzez otwarcie klapki właśnie dał sygnał pobudki. Dobrze że przynajmniej budzik dzwonił o zaplanowanej godzinie...
Skoro ustawiam powiadomienie, a szczególnie tam, gdzie ustawia się czas, to oczekuję, że komunikat wyświetli się wtedy, kiedy jest na to pora. Więc żegnam takie "Oszczędzanie energii". Szkoda, bo wcześniej działało. Ewidentnie więc systemowa poprawka przyniosła więcej szkody niż pożytku.
I na koniec, choć zastrzegam, że to tylko podejrzenie kolejnego problemu z opcją oszczędzania energii, że aplikacja do opłaty za parkowanie nie wyłączyła licznika i niestety zapłaciłem za 2 dodatkowe godz. nieparkowania.
0 Like