Chyba już wiem, co odpowiada za opisywany stan rzeczy. By the way, czyszczenie pamięci podręcznej nic nie zmieniło.
Jest to po prostu wina, tak piszę świadomie "wina" włączonego ustawienia "Oszczędzanie energii". Okazuje się, że po wyłączeniu tego ustawienia powiadomienia po pierwsze są dostarczane, bo nie zawsze były, a po drugie, są wyświetlane o zaplanowanej godzinie, a nie gdy otworzę etui i jestem zasypywany wiadomościami, jak bym poprzez otwarcie klapki właśnie dał sygnał pobudki. Dobrze że przynajmniej budzik dzwonił o zaplanowanej godzinie...
Skoro ustawiam powiadomienie, a szczególnie tam, gdzie ustawia się czas, to oczekuję, że komunikat wyświetli się wtedy, kiedy jest na to pora. Więc żegnam takie "Oszczędzanie energii". Szkoda, bo wcześniej działało. Ewidentnie więc systemowa poprawka przyniosła więcej szkody niż pożytku.
I na koniec, choć zastrzegam, że to tylko podejrzenie kolejnego problemu z opcją oszczędzania energii, że aplikacja do opłaty za parkowanie nie wyłączyła licznika i niestety zapłaciłem za 2 dodatkowe godz. nieparkowania.