Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Powiadomienia kalendarza w s10+

(Temat utworzony: 26-03-2020 09:27 PM)
2235 Wyświetlenia
xngr
First Poster
Opcje

W jaki sposób włączyć pokazywanie treści przypomnień kalendarza? Ogólnie na ekranie blokady mam zablokowaną zawartość wiadomości/powiadomień, ale na starym telefonie (galaxy a5 2017) dało zrobić się tak, że wszystko było ukryte, ale treść przypomnienia w kalendarzu systemowym typu "Lekarz 12:00" pokazywała się normalnie.

Jak to zrobić?

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@xngr  Rozymiem. W takim razie: Ustawienia > Aplikacje > Kalendarz > Powiadomienia > Ogólne Powiadomienia > Ekran Blokady i tutaj mamy wybór.Screenshot_20200326-232856_Settings.jpg

Screenshot_20200326-232842_Settings.jpg

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

9 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@xngr  Tworzysz w kalendarzu wydarzenie, ustawiasz konkretny czas przypomnienia (czas, cały dzień).

Możesz jeszcze zerknąć do ustawień kalendarza > Ustawienia Alertu.

0 Like
xngr
First Poster
Opcje
@PrzemekM tworzenie wydarzeń wiem jak zrobić, chodzi o konkretny fakt tego, że jak już się ono pokazuje na zablokowanym ekranie jest "zawartość ukryta"
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@xngr  Wejdź w: Ustawienia > Ekran Blokady > Powiadomienia > Wyłącz "Ukryj zawartość".

0 Like
xngr
First Poster
Opcje
Wtedy wszystkie powiadomienia będą się pokazywać, a chcę mieć ukryte wiadomości etc.
0 Like
Rozwiązanie
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@xngr  Rozymiem. W takim razie: Ustawienia > Aplikacje > Kalendarz > Powiadomienia > Ogólne Powiadomienia > Ekran Blokady i tutaj mamy wybór.Screenshot_20200326-232856_Settings.jpg

Screenshot_20200326-232842_Settings.jpg

GrubyRabbit
Journeyman
Opcje

Przy ogólnym ustawieniu "Ukrywaj zawartość" nie ma opcji w samej app do wyboru "Pokazuj zawartość". Ktoś rozwiązał ten problem? Jak dodać kalendarz do wyjątków ukrywania zawartości? Nawet po odblokowaniu palcem, dalej na całym wyświeltaczu pokazuje mi się "ukryta zawratość, bla bla bla". Mogę odrzucić i wtedy nie wiem co to było za wydarzenie. Jedynym rozwiązaniem jest przejść do Home i wtedy ściągnąć belkę, żeby zobaczyć powiadomienie.

Note10+
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Nie znalazłem opcji dodania aplikacji do wyjątków jeżeli mamy ustawione ukrywanie zawartości powiadomień w ustawieniach ekranu blokady. Rozwiązaniem może być wyłączenie opcji ukrywania zawartości powiadomień a następnie indywidualne ustawienie powiadomień dla każdej z aplikacji. To dosyć czasochłonne rozwiązanie, ale nie widzę innej opcji. Jeżeli uważasz, że powinna być możliwość dodawania wyjątków to zachęcam do zgłoszenia takiej sugestii za pomocą aplikacji Samsung Members.

TheChris86
Explorer
Opcje
Znalazł ktoś rozwiązanie tego problenu żeby powiadomienia z kalendarza pokazywały się na zablokowanym ekraniem. Opcja ukryj zawartość jest wyłączona.
0 Like
LukaszW
Expert
Opcje

@TheChris86, uzupełniając powyższe zalecenia podaję ścieżkę złożenia raportu o błędach: Samsung Members > Pomoc > Raporty o błędach > zgody oraz wybór kategorii > po opisie zaznacz ,,Wyślij dane raportu systemu". 

0 Like