Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Podłączenie telefonu pod TV przy pomocy kabla

(Temat utworzony: 24-02-2021 08:47 PM)
5731 Wyświetlenia
Auel
Navigator
Opcje

Witam

TV w domu służy bardziej jako ozdoba (bardzo rzadko go oglądamy), co za tym idzie swoje lata już ma. Z tego powodu połączenie go z telefonem bezpośrednio przez aplikację odpada. Myślałem o kupnie takiego kabla (https://allegro.pl/oferta/kabel-adapter-usb-c-3-1-typ-c-do-hdmi-4k-mhl-200cm-9516048997) i podłączenia za jego pomocą. Takie rozwiązanie zda egzamin? Telefon automatycznie wykryje TV i puści na niego dźwięk i obraz, czy potrzebuje do tego jakiejś aplikacji? A może ktoś ma inne, lepsze rozwiązanie? Z góry dziękuję za pomoc :smiling-face:

0 Like
7 Odpowiedzi
Auel
Navigator
Opcje

Może komuś się przyda:

Właśnie ustaliłem że S21 nie obsługuje MHL, które jest niezbędne do takiego połączenia. Co za tym idzie jedyna możliwość to połączenie bezprzewodowe. Wychodzi na to, że ten nowy flagowiec to *****😕 I to dosłownie. Czego by się nie potrzebowało, to nie ma...

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Lista telefonów Samsung z MHL

Screenshot_20210224-233124_Chrome.jpg

kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Auel, Polecam kupić kabel Samsung DeX EE-I3100FBEGWW, aby połączyć telefon przewodowo z telewizorem.

https://www.samsung.com/pl/mobile-accessories/dex-cable-ee-i3100/buy/

Auel
Navigator
Opcje
A co z MHL? Ten kabel posiada jakiś adapter?
0 Like
PatrykZ
Explorer
Opcje
kolego, trochę nieprawdy... po pobraniu oprogramowania Samsung DEX na TV lub na PC/Laptopa podłączamy kabel USB do urządzenia i telefonu włączamy w opcjach telefonu DEX I wszystko fajnie chodzi możesz sterować np myszką od komputera, telefonem 😉
0 Like
Auel
Navigator
Opcje
Czytałeś uważnie całość? TV "swoje lata już ma" co za tym idzie jedyne co pobiera to kurz z otoczenia😅
0 Like
mocart
Journeyman
Opcje

Kup sobie chromecasta za niecałe 200 PLN, będziesz miał i obraz i dźwięk na każdym TV (przynajmniej z netlixa , playera i youtuba). No chyba że rutera nie masz w domu to wtedy pomysł odpada bo to wymaga wifi.

Kupiłem to do starego LG i po prostu śmiga. Tu lista kilku aplikacji

29 BEST Chromecast Apps in 2021 (guru99.com), z polskich wiem ze działa na 100% player, reszty nie testowałem. Ale spokojnie będziesz sobie mógł z telefonu streamować na ekran i muzykę i filmy bez żadnych zbędnych kombinacji.