Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Plamki na zdjęciach z głównego obiektywu

(Temat utworzony: 13-09-2021 07:42 PM)
1494 Wyświetlenia
Pasiu
Explorer
Opcje
Witam. Od pewnego czasu mam pewien problem, mianowicie pewnego dnia pojawiła się plamka na zdjęciu (ta niżej, widoczna na zdjęciu). Jakoś kilkadni temu pojawiła się kolejna (ta wyżej). Przeszkadza to w ogólnym odbiorze zdjęć. Podejrzewam, że jest to poprostu zepsuta matryca i zastanawiam się, czy w serwisie samsunga wymienią ją w ramach gwarancji, czy będę musiał ponieść koszty. Orientuje się ktoś ile może ewentualnie kosztować taką usługa? Problem w galaxy s20 fe 5g. 

image
Na jednym tle widać je bardzo mocno, na innym niemal wogóle.

6 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Najlepiej oddać telefon do serwisu opisując zaistniały problem. Do kompletu warto dostarczyć przykładowe zdjęcia, na których widać plamy. Decyzja odnośnie naprawy gwarancyjnej zostanie podjęta przez technika w punkcie serwisowym. Listę serwisów znajdziesz na poniższej stronie.

Znajdź Centrum pomocy Samsung | Samsung Polska
https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

marvin80
First Poster
Opcje

Dzień dobry, jak sytuacja z plamkami bo u mnie dokładnie takie same wyskoczyły.

0 Like
Pasiu
Explorer
Opcje
Do dzisiaj są ze mną. Kiedyś oddałem telefon na wymianę szkla obiektywów do nieautoryzowanego serwisu i oni najpewniej w jakiś sposób uszkodzili matrycę podczas wymiany, ponieważ plamki pojawiły się właśnie po wymianie. Żeby problem zniknął trzeba wymienić matrycę, niewiem nawet jaki jest tego koszt.
0 Like
marvin80
First Poster
Opcje
U mnie po ok 4 dniach plamka zniknęła
0 Like
dnatal
First Poster
Opcje
U mnie pojawiły się po naprawie gwarancyjnej w autoryzowanym serwisie
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@dnatal, głoś się z tym ponownie do serwisu, gdzie odbywała się naprawa.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.