Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Oprogramowanie samsung które nie spełnia oczekiwań użytkowników.

(Temat utworzony: 18-12-2021 02:02 PM)
102 Wyświetlenia
marcin986
Pioneer
Opcje
Chciałem wszystkich ostrzec przed agrasywnymi działaniami samsunga jakie stosuje do użytkowników forum. Ponad miesiąc temu napisałem post w którym przedstawiłem moje spostrzeżenia co do firmy samsung. Wiele osób jest niezadowolonych z oprogramowania i tych aktualizacji które producent wymusza na uźytkowniku. Musicie wiedzieć że wy również jeśli będziecie pisać źle o tym producencie, wasze konto zostanie trwale zablokowane. Także musi się wam wszystko podobać co wam dają nawet jeśli to będzie dno. Macie zapłacić i się zamknąć. Ciekawe jestem czy telefon za który zapłaciłem też zablokują? Na szczęście to ostatnia rzecz tego producenta i wam też radzę nie kupować tuch bubli. Pozdrawiam was i dalej walczcie ze wspaniałościami zmiana karty sim czy wybranie połączenia z wiadomości sms. Nawet nie aktualizuje tego co przyszło teraz bo pewnie kolejne *****.
0 Like
17 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Tak korzystam z dual sim
0 Like
marcin986
Pioneer
Opcje
Tak. A są wersje nie dual sim s20?
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@marcin986, dwie rzeczy. Po pierwsze, jak czegoś nie jesteś w stanie udowodnić, to nie mów. Masz dowody na to, że na Infolinii do Ciebie nie oddzwoniono, bo tak kazało kierownictwo i konsultanci kłamią? Może po prostu system zawinił, jakiś błąd i stąd brak kontaktu. Nie wiemy tego.

A masz może dowody na to, że kasowane są negatywne opinie na forum? Chyba nie, bo ja z kolei mam dowody na to, że nie są kasowane. Milion wątków o gorących bateriach i słabych aparatach w S21, przykładowy problem ze słuchawkami: https://eu.community.samsung.com/t5/akcesoria/galaxy-buds-pro-powoduj%C4%85-zapalenie-uszu/m-p/43023... i reszta rzeczy wciąż są na forum i toczą się na te tematy dyskusje.

Obstawiam, że w Twoim przypadku blokada konta nastąpiła z innych przyczyn, niż negatywna opinia na forum. Jeśli podasz mi na priv. swój poprzedni nick lub jakiekolwiek inne namiary na zablokowane konto, to postaram się sprawdzić, o co chodziło.

Na koniec proszę, żebyś nie odbierał tego jako obronę firmy Samsung, tylko jako dbanie o sprawiedliwość. Uważam, że to jest podstawa. Mamy prawo do mówienia o negatywnych aspektach, ale nie do wrzucania nieprawdziwych informacji o jakiejkolwiek firmie lub osobie.

Jeszcze raz, odezwij się na priv., a polubownie dojdziemy do tego, o co chodzi. Peace and love! 😇

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

marcin986
Pioneer
Opcje
Ten post to straszenie przed kolejną blokadą?

Czy czytasz wątki, gdzie ludzie narzekają na oprogramowanie, aktualizacje i te super nowości wprowadzone w s21? Czy tylko czytasz i zapamiętujesz te które Tobie pasują?
Następne pytanie. Kiedy dostanę odpwiedź na moje zgłoszenie które wysłałem kilka dni temu? Skoro nikt nie może odpisać na stronie w cztery oczy to może tu ktoś odpisze. Czy mam sobie czekać do końca moich dni, a i tak nie uzyskam odpowiedzi?

Skoro samsung jest taki prawy i wspaniały. Dlaczego nie napisze oficjalnej odpowiedzi do niezadowolonych klientów? Chyba każdy domyśla się dlaczego tego nie zrobi.

A propo dowodów, uważasz że przedstawię i podam wam wszystko na tacy? Nie, nie wszystko w swoim czasie i napewno nie ma forum samsunga.
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@marcin986, pytanie o straszeniu zadajesz każdemu po kolei, czujesz się zastraszany? Przepraszam, chyba nie o to mi chodziło. Napisałem przecież, że chcę dojść do sedna polubownie. A teraz po kolei, bo nadal się nie rozumiemy.

@marcin986  napisał(a):
Czy czytasz wątki, gdzie ludzie narzekają na oprogramowanie, aktualizacje i te super nowości wprowadzone w s21? Czy tylko czytasz i zapamiętujesz te które Tobie pasują?

Przecież o tym dokładnie piszę w odpowiedzi na Twój argument, że niewłaściwe opinie są usuwane. Nie są, widzę je, widzę problemy z oprogramowaniem po aktualizacji i wiele innych wątków. I tak jak mówię, każdy ma możliwość wyrazić swoją opinię, nawet negatywną, i podzielić się doświadczeniem, jeśli robi to w kulturalny sposób i zgodnie z zasadami forum. 

Co do oprogramowania, surprise-surprise, użytkownicy innych telefonów również narzekają na problemy z A12, więc nie jest to kwestia Samsungów. Dodatkowo, problemy są i nawet jeśli jest to kwestia po stronie Samsung i OneUI, to przecież naprawią, cierpliwości. Użytkownikom wydaje się, że to naprawianie to 1 linijka kodu do wklejenia i woda zamieni się w wino. W rzeczywistości naprawienie czegoś to zazwyczaj miesiące, jak nie lata nieprzespanych nocy i czasami napisanie całego kodu od zera. Idziemy dalej.

@marcin986  napisał(a):
Następne pytanie. Kiedy dostanę odpwiedź na moje zgłoszenie które wysłałem kilka dni temu? Skoro nikt nie może odpisać na stronie w cztery oczy to może tu ktoś odpisze. Czy mam sobie czekać do końca moich dni, a i tak nie uzyskam odpowiedzi?

Bladego pojęcia nie mam, o jakim pytaniu mówisz i gdzie go zadałeś. Jeśli poprzez Samsung Members, to na zgłoszenia techniczne odpowiadają po weryfikacji problemu. Czasami odpowiedź jest po miesiącu. Jeśli na czacie, to dostajesz odpowiedzi praktycznie natychmiastowo. Jeśli mailowo, to, o ile się nie mylę, odpowiedź powinna być do 24h. Oczywiście, mam nadzieję, że zdajesz sobie sprawę, że czasami mail może nie dotrzeć w jedną, albo drugą stronę. Co do formy telefonicznej, odpowiedziałem Ci w poprzedniej wiadomości. Co szkodzi zadzwonić jeszcze raz i zapytać, dlaczego nie było kontaktu zwrotnego? Na forum na pewno nikt z pracowników Samsunga Ci nie odpisze, bo banalnie tu nie zaglądają, więc musisz się kontaktować wyznaczonymi do tego ścieżkami kontaktu: https://www.samsung.com/pl/support/contact/

@marcin986  napisał(a):
Skoro samsung jest taki prawy i wspaniały. Dlaczego nie napisze oficjalnej odpowiedzi do niezadowolonych klientów? Chyba każdy domyśla się dlaczego tego nie zrobi.

Każda firma ma swoją strategię i jej się trzyma. Na pewno zespół, który tym zarządza, wie lepiej od Ciebie i ode mnie, jak trzeba zareagować, bo jest zaznajomiony z całą sprawą, kiedy my z Tobą jako użytkownicy widzimy tylko jej ułamek. Stąd mogą pochodzić nasze mylne wnioski, że firma musi zareagować tak, a nie inaczej, to jest rzecz absolutnie normalna.

@marcin986  napisał(a):
A propo dowodów, uważasz że przedstawię i podam wam wszystko na tacy? Nie, nie wszystko w swoim czasie i napewno nie ma forum samsunga.

Ja nic na ten temat nie uważam, masz prawo robić, co tylko chcesz. Ja Ci zaproponowałem rozwiązania z perspektywy swoich możliwości. Mogę sprawdzić, dlaczego poprzednie konto zostało zablokowane. Podałem też przykłady udowadniające, że nie masz racji w tym, że na forum są kasowane negatywne opinie. Zresztą swoją poprzednią wiadomością również to potwierdziłeś.

Na koniec jeszcze raz powtarzam, nikt Tobie nie grozi, nie chce zrobić krzywdy i na pewno nie dostałeś "wadliwego" oprogramowania, bo tak złośliwie Samsung chciał. Jestem przekonany, że finalnie wszystko będzie dobrze.

Witaj na Forum Samsung!
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

marcin986
Pioneer
Opcje
A po co sposób wysyłania sms z karty sim 1 lub sim 2 został zmieniony. To działało dobrze, ikony były w odpowiednim miejscu i nikomu to nie przeszkadzało.
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@marcin986, widocznie był w tym jakiś zamysł i potrzeba. Wiem, że niemal identyczny schemat zarządzania Dual SIM jest w niektórych telefonach Xiaomi. Skoro różni producenci robią podobnie, to coś jest na rzeczy. Ale tematu nie zgłębiałem, bo już od lat nie mam drugiej karty SIM i nie jest mi to potrzebne.

Witaj na Forum Samsung!

marcin986
Pioneer
Opcje
No tak myślimy o własnych potrzebach a inni niech się walą. Podejście samsunga do klienta, brakuje słów.
0 Like