Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

One UI 4.1 problemy z baterią

(Temat utworzony: 29-03-2022 04:15 PM)
1970 Wyświetlenia
MorfiF
Journeyman
Opcje

Hej,

Czy ktoś po ostatniej aktualizacji zauważył u siebie problemy z baterią? Mam wrażenie, że trzyma mi zauważalnie krócej telefon teraz. Pacjent S21.

Dodatkowo, jak wciskam klawisz do wyboru ostatnich aplikacji, to mam cały czas, że brak używanych ostatnio aplikacji i cały czas jest, jak na zrzucie... Włączanie/wyłączanie tej funkcji nie pomaga.
A z reguły korzystam z 4-ech, do 5-ciu tych samych aplikacji i trochę się ich brak, w szybkim wybieraniu, irytujący robi. Owszem, jest panel boczny, ale ten mam do innych aplikacji przypisany.

image

31 Odpowiedzi
MorfiF
Journeyman
Opcje
Hej, chciałem tylko dodać, że po ostatniej aktualizacji wszystko gra, jak wcześniej. Także dzięki wielkie za pomoc. 🙂
0 Like
Sidkwa
Voyager
Opcje

Ja korzystając z okazji chciałem się tylko podzielić, że po roku użytkowania S21 z baterią u mnie jest coraz lepiej. A przecież telefon ma już rok a jego działanie na jednym ładowaniu wydłużyło się sporo od czasu gdy używałem go po zakupie. Kilka miesięcy po kupnie bateria leciała na łeb i szyję. Pod koniec dnia telefon jechał na oparach. A teraz po roku i wszystkich aktualizacjach? Mam wrażenie że SOT wytrzymałby nawet 7h. 

Dla przykładu. Godzina filmu na Netflixie w najlepszej jakości  to 10% zużycia baterii. Co sugeruje, że przy pełnym naładowaniu baterii oglądając samego Netflixa telefon powinien wytrzymywać 10h. Testów nie robiłem bo nie mam tyle czasu by zostawiać tak długo włączony telefon. Jednak wyciągając średnią zakładam, że spokojnie te 7h by wytrzymał cały czas na włączonym ekranie. Podobnie na HBO Max. Godzina na tym serwisie zjada mi 7-8% baterii. Wynik doskonały jak na roczny telefon. Widać, że w oprogramowaniu zaszyły spore zmiany i duża optymalizacja względem tego co było w pierwszych miesiącach. 

Poprawił się także zasięg LTE. Nadal jest słaby ale wreszcie używalny. U mnie w domu nie dało się korzystać z LTE bo zasięg to nawet nie jedna kreska. Od dłuższego czasu po aktualizacjach są to dwie kreski. Co sprawia że LTE w domu jest na akceptowalnym i używalnym poziomie. 

0 Like