Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

odzyskiwanie notatek samsung notes z dysku google

(Temat utworzony: 09-01-2020 08:53 PM)
15069 Wyświetlenia
maniekbb
Apprentice
Opcje

Witam szanowną grupę,

mam następujący problem i liczę na jakąś sugestie czy podpowiedź...

mianowicie trzy dni temu kiedy miałem dosłownie zrobić sobie backupa danych przez Smart Switch poprzedni robiony 5m. temu), odłożyłem to na poranek no i stało się... telefon Samsung S9 pięknie utrzymany nie torturowany dosłownie umarł przez noc spokojnie leżąc sobie na parapecie, oddałem na gwarancji poprzedzając to próbą sćiągnięcia danych, niestety wszystko wskazuje na to,że padła płyta główna, zero reakcji przy podłaczaniu do ładowania itd... nie ważne telefon umarł.  Zdjęcia zapisuje na karcie pamięci więc owe mam, inne ważniejsze rzeczy też są dzisiaj sprawdziłem dostając telefon zastępczy próbowałem zrzucić z dysku google kopie zapasową telefonu zrobioną dzień przed zgonem. Kalendarz mi sie zrzucił, jakieś ustawienia aplikacji też widzę, że są, niestety co najważniejsze dla mnie osobiście na dysku google w dziale aplikacje nie ma samsung notatek, pomyślałem, że może jest w dziale ustawienia urządzenia (gdzie chyba powinne być zapisane domyślne aplikacje telefonu), niestety w telefonie po wejściu w samsung notes-ustawienia-importuj dane-z dysku google- wynik: brak danych na dysku.

Nie wiem jaka jest inna opcja uruchomienia na telefonie rzeczy z dysku google. Wchodząc na aplikacje dysk google- kopie zapasowe- wyświetla "nie utworzonokopii zap. twojego urzadzenie(no jasne nowy chwilowy telefon to nie ma) poniżej pisze

INNE KOPIE ZAPASOWE

SM-G960F

ale przy tym jest tylko opcja usuń kopie zapasową

Łudzę się, że może jak wróci do mnie S9  SM-G960F to wszystko wgra się poporostu jak powinno.

Proszę zorientowanych o podpowiedz czy notatki normalnie zgrywaja sie do chmury (zawsze akceptuje standardowe zgody, jesli bylo trzeba gdzies dodatkowo zaznaczyc pole, prócz standardowych rzeczy jak kalendarz itp notatki, zeby tez robilo kopie zapasową mogłem tego nie zaznaczyć)

Bardzo zależy mi na tych notatkach, właściwie mam tam zanotowane wszystko z pracy (prowadze dzialanosc gosp.) i nawet nie mam pojecia jak bym sie bez tych notatek pozbieral, zbyt duzo tego tam mialem.

Pozdrawiam

17 Odpowiedzi
Michal142
Explorer
Opcje

Cześć

Zainstalowałem sobie Samsung Notes na Win 10, synchronizacja działa. Problemem natomiast jest pobieranie kopii zapasowej.

1. Na telefonie zrobiłem porządek w notatkach.

2. Wykonałem kopię zapasową do Samsung Cloud.

3. Zainstalowałem aplikację na Windows 10

4. Pobiera mi kopię wcześniejszą i mam bałagan, ale nowe notatki synchronizują się.

5. Wszedłem na konto MS, ale tam nie ma zapisanej żadnej kopii zapasowej.

6. Wyczyściłem dane w kompie i zainstalowałem ponownie - problem nadal występuje.

Czyli najprawdopodobniej jest to problem po stronie Samsung Cloud, ale nie mam możliwości ręcznie usunąć stamtąd kopii zapasowej.

Co z tym zrobić ?

0 Like
ArkadiuszSmart
Voyager
Opcje
Nawet wolę nie myśleć. Też tak chciałem zrobić, ale widać "ekosystem" samsung/windows to wielka improwizacja .
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@maniekbb  Kopia notatek powinna się przywrócić po zalogowaniu na konto Samsung, to tam jest tworzona kopia zapasowa 

0 Like
JaśFasola
Helping Hand
Opcje
Nic nie zrobisz. Ten bałagan trwa od dawna.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@mirudo24 @kamil40013  U mnie wygląda to w ten sposób z poziomu przeglądarki:

Zrzut ekranu 2022-06-05 215752.png

0 Like
Michal142
Explorer
Opcje

Chyba tak, bo OneNote też nie działa poprawnie, a sprawdziłem dzisiaj, bo zależy mi, aby te notatki synchronizować na 3 urządzeniach (telefon, laptop, tablet). Niestety OneNote w mojej opinii ma słaby, zniechęcający inerfejs. Z kolei chyba głównym problemem Smasung Notes jest właśnie zbyt duża konkurencyjność względem OneNote.

0 Like
Michal142
Explorer
Opcje

Szkoda, że nie mamy wpływu na dane zapisane w Samsung Cloud. Przyszło mi do głowy, aby ręcznie zrobić kopię notatek (tych już uporządkowanych) do pliku. Następnie usunąć wszystkie i wtedy zsynchronizować z Samsung Cloud i zobaczyć ile wtedy zajmuje kopia zapasowa notatek i jeśli faktycznie wtedy była już pomniejszona to znowu zaimportować te notatki do aplikacji i ponownie zsynchronizować z SamsungCloud i znowu spróbować na Windows.

Problem jest taki, że z poziomu aplikacji Samsung Notes nie ma możliwości eksportu notatki do pliku. Musiałbym chyba każdą ręcznie zapisywać.

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Michal142  tak zapis do pilku trzeba by było każdą notatkę z osobna zapisywać 

Screenshot_20220606-061319_Samsung Notes.jpg

 oprócz synchronizacji z Samsung Cloud mamy jeszcze tylko One Note 

Screenshot_20220606-061247_Samsung Notes.jpg

0 Like