Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie działa czujnik zbliżenia

(Temat utworzony: 20-03-2019 08:19 AM)
32511 Wyświetlenia
Buszidko
Journeyman
Opcje

Witam, mam problem z czujnikiem zbliżenia  nie działa jak powinien, gdy mam go w kieszeni  telefon mi się sam odblokowuje. Czy ktoś ma taki sam problem? Dodam że podczas rozmowy telefonicznej działa jak należy .

0 Like
Przejdź do rozwiązania
73 Odpowiedzi
WJ3
First Poster
Opcje

U mnie jest to podbnie . Jak usawiłeś wyłączanie rozmów?

0 Like
MaciekSuti84
Voyager
Opcje

@WJ3w ustewienia>dostępność>interakcja i mozliwosci manualne>odbieranie i konczenie polaczen>zakoncz klawiszem zasilania

nie wiem kto wrzucil ta opcje w tym miejscu, ale w łeb powinien dostac;))) inna sprawa to proponuje się polubić z wyszukiwaniem w ustawieniach bo działa bardzo dobrze;) wcześniej miałem huawei i tak wyszukiwarka była beznadziejna;)

WJ3
First Poster
Opcje
Dzięki
0 Like
zch28
First Poster
Opcje

Dzięki za info

Mam A40 był już w serwisie i wymieniono dwie części. Wgrano najnowsze oprogramowanie.

Nic to nie pomogło.

Ten nowy czujnik ******* NIE DZIAŁA!

Nie zawsze i trudno powiedzieć co powoduje włączenie dotyku/wyświetlacza podczas rozmowy.

Czasem wystarczy delkatnie odsunąć od głowy i już nie chce powrócić do stanu blokady.

Telefon służy do długich rozmów (żona 😉 ) i ma już dość narzekań.

Mam drogą folię naklejoną w salone pleja. Już chciałęm ją wyrzucić ale po przeczytaniu tych postów widzę że to nie wina folii. 

Teraz podstawowe pytanie: Czy ta WADA bo to jest znana w internecie wada tych czujników może być powodem odstąpienia od umowy? Mam "atakować" salon Pleja?

0 Like
zch28
First Poster
Opcje

Pytanie dodatkowe:

Czy mam zabronić żonie noszenia kolczyków czy powiększyć jej GŁOWĘ?

Moją głowę wykrywa lepiej ale tak czy siak GORZEJ niż Galaxy S7 czy inne telefony które używałem.

SKANDAL

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@zch28, w przypadku składania reklamacji z tytułu rękojmi istnieje możliwość odstąpienia od umowy zakupu urządzenia. Niestety nie wiem jak to wygląda w przypadku kiedy telefon został zakupiony wraz z abonamentem. Poczytaj na temat rękojmi sprzedawcy.

0 Like
zch28
First Poster
Opcje

Gdzie dokłądnie znajduje się ten felerny czujnik zbliżeniowy w Galaxy A40?

Może spróbuję go odsłonuć (wykroić) to wspaniałe hybrydowe szkło które po miesiący wygląda jak pomięta folia.

Kolejny dramat za 80 zł 😉

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@zch28,

eee.PNG

zch28
First Poster
Opcje

Dzięki

Wygląda na to że szkło nie przykrywa tego czujnika.

Ewentualnie silikon trochę zasłania ale testowałem też bez pokrowca i nadal mi się nie podobał ten czujnik.

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@zch28, Zobacz jeszcze raz poprzednie zdjęcie. Czujnik znajduje się w ekranie pod aparatem. Możesz sprawdzić poprawność działania czujnika zbliżeniowego wchodząc w Telefon --> *#0*# --> Sensor

Jeżeli czujnik wykryje zbliżenie, to telefon zacznie wibrować, a tło zmieni się na zielone.

one.jpg

Odnośnie folii

folie.PNG